Kruimelpad

Drijvende roestbakken met pensioen - 11/03/2009

© EC

Risicoschepen kunnen op een zwarte lijst worden gezet, nu het Europees Parlement heeft ingestemd met het pakket maritieme veiligheid.

Het Erika III-pakket English , dat zijn naam heeft te danken aan de olietanker die in 1999 voor de Franse kust is gezonken, introduceert nieuwe regels voor de inspectie van schepen, de bestrijding van noodsituaties en het onderzoek naar scheepsrampen. Het regelt voorts de wettelijke aansprakelijkheid en de plichten van landen die ervoor moeten zorgen dat schepen die onder hun vlag varen, aan de veiligheidseisen beantwoorden.

De nieuwe regels moeten een herhaling van rampen zoals die met de Prestige in november 2002 voorkomen. Die olietanker sloeg lek tijdens een storm voor de noordwestkust van Spanje. Net als de Erika mocht de Prestige geen vluchthaven binnenlopen om de lading, 77 000 ton ruwe olie, over te tanken. Het schip werd teruggestuurd naar zee en zonk in de Atlantische oceaan, 250 km uit de Spaanse kust.

Sindsdien zijn enkelwandige tankers zoals de Erika en de Prestige niet langer welkom in de EU.

Wat houdt de nieuwe wetgeving in?

• Beslissingen over de koers van schepen in nood moeten onafhankelijk worden genomen.

• Alle schepen die een Europese haven binnenlopen, moeten worden gecontroleerd. Risicoschepen zullen vaker worden gecontroleerd en hardnekkige overtreders zullen uit Europese havens worden geweerd.

• Organisaties die met de scheepscontrole worden belast, moeten zelf ook worden gecontroleerd.

• Er komt een Europees centrum voor toezicht op de scheepvaart en alle EU-landen worden aangesloten op SafeSeaNet, een netwerk voor uitwisseling van scheepvaartinformatie.

• De nationale scheepvaartautoriteiten moeten worden gecontroleerd om ervoor te zorgen dat zij internationale normen hanteren voor schepen die onder hun vlag varen.

• Er komen richtsnoeren voor het onderzoek naar scheepsrampen.

• Er komt een verplichte verzekering voor de schade die bij scheepsrampen ontstaat. De rederijen zullen moeten opdraaien voor de schade van passagiers.

Vervoerscommissaris Antonio Tajani noemt de maatregelen een "krachtige respons" op de groeiende bezorgdheid bij het publiek over de zeewaardigheid van schepen in de Europese wateren. De rederij, de exploitant en de bemanning zullen samen meer verantwoordelijkheid dragen voor de preventie van rampen, zo zei hij.

De EU is als een van de toonaangevende koopvaardijmachten goed voor 25% van de wereldwijde vloot. Ongeveer 40% van de interne handel en bijna de volledige in- en uitvoer worden per schip vervoerd. Elk jaar passeren meer dan 400 miljoen passagiers de EU-havens, waar ook ongeveer 3,5 miljard ton goederen worden overgeslagen.

 

Meer over het EU-scheepvaartbeleid English .

 

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links