Διαδρομή πλοήγησης

Πλοίο © EC

Μαύρη λίστα για τα επικίνδυνα πλοία σύμφωνα με τη δέσμη μέτρων για την ασφάλεια στη θάλασσα που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το πακέτο Erika III English, που πήρε το όνομά του από το πετρελαιοφόρο που βυθίστηκε στη Γαλλία το 1999, ορίζει κανόνες για τους ελέγχους στα πλοία, για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων και για τη διερεύνηση ατυχημάτων. Περιλαμβάνει μέτρα για την αστική ευθύνη και την υποχρέωση των χωρών να διασφαλίζουν ότι τα πλοία που φέρουν τη σημαία τους πληρούν τα πρότυπα ασφαλείας.

Με τους νέους αυτούς κανόνες επιδιώκεται η πρόληψη καταστροφών όπως η πετρελαιοκηλίδα που δημιουργήθηκε από το ναυάγιο του πετρελαιοφόρου Prestige κατά τη διάρκεια καταιγίδας στη βορειοδυτική Ισπανία τον Νοέμβριο 2002 . Όπως συνέβη με το Erika, έτσι και για το Prestige δεν ήταν δυνατό να βρεθεί λιμάνι-καταφύγιο για τη μεταφόρτωση των 77.000 τόνων μαζούτ που μετέφερε. Το διέταξαν να επιστρέψει στην ανοικτή θάλασσα όπου και βυθίστηκε στον Ατλαντικό, σε απόσταση 250 χλμ από την Ισπανία.

Έκτοτε τα δεξαμενόπλοια μονού κύτους όπως το Erika και το Prestige απαγορεύτηκαν στην ΕΕ.

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία:

• οι αποφάσεις για το πού πρέπει να καταφεύγουν τα πλοία που βρίσκονται σε κίνδυνο πρέπει να λαμβάνονται ανεξάρτητα

• όλα τα πλοία που προσεγγίζουν ευρωπαϊκά λιμάνια θα ελέγχονται. Τα επικίνδυνα πλοία θα ελέγχονται συχνότερα, και αυτά που παραβιάζουν κατ' επανάληψη τους κανόνες θα απαγορεύεται να κυκλοφορούν.

• οι οργανισμοί πιστοποίησης της ασφάλειας των πλοίων θα υπόκεινται σε ελέγχους

• θα δημιουργηθεί ευρωπαϊκό κέντρο για την παρακολούθηση της κυκλοφορίας των πλοίων και όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ θα επικοινωνούν μέσω του SafeSeaNet, του δικτύου πληροφόρησης για τη ναυσιπλοΐα

• οι εθνικές ναυτιλιακές αρχές θα υπόκεινται σε ελέγχους ώστε να διασφαλίζεται ότι αυτές εφαρμόζουν τα διεθνή πρότυπα στα πλοία που φέρουν τη σημαία της χώρας τους

• θα ισχύουν κατευθυντήριες γραμμές για τη διερεύνηση των ατυχημάτων στη θάλασσα

• ένα υποχρεωτικό ασφαλιστικό σύστημα θα καλύπτει τις ζημιές από ατυχήματα. Οι ναυτιλιακές εταιρείες θα είναι υπεύθυνες για ζημιές που υφίστανται οι επιβάτες.

Ο Επίτροπος Μεταφορών Αντόνιο Ταγιάνι χαρακτήρισε τα μέτρα μια “ισχυρή απάντηση” στην αυξανόμενη ανησυχία των πολιτών για την ασφάλεια των πλοίων στην ΕΕ. Δήλωσε δε, ότι οι πλοιοκτήτες, οι μεταφορικές εταιρείες, τα πληρώματα και οι ακτοπλοϊκές αρχές θα έχουν μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την πρόληψη των ατυχημάτων.

Η ΕΕ αποτελεί σημαντική ναυτική δύναμη κατέχοντας το 25% του παγκόσμιου στόλου. Τα πλοία εξυπηρετούν το 40% του εσωτερικού εμπορίου της ΕΕ και σχεδόν όλο το εξωτερικό της εμπόριο. Κάθε χρόνο περισσότεροι από 400 εκατ. επιβάτες και γύρω στους 3,5 δις τόνους εμπορευμάτων περνούν από τη λιμάνια της ΕΕ.

 

Περισσότερα για την πολιτική θαλάσσιων μεταφορών της ΕΕ English

 

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι