Navigacijska pot

Mirnejša plovba za ladje med pristanišči EU - 21/01/2009

Pristanišče Bellview, Irska © EC

Evropska komisija je predstavila načrt za poenostavitev carinskih postopkov za ladje, ki plujejo med pristanišči EU. S tem je pripravila podlago za pomorski prostor brez meja.

Tovornjaki in tovorni vlaki že več let potujejo po EU brez mejnih kontrol. To pa ne velja za ladje. Tudi pri neposredni plovbi iz ene države članice v drugo morajo opraviti carinske formalnosti. Postopek je drag in zamuden.

Komisija je predlagala načrt za poenostavitev postopka English, ki vsebuje zakonodajne ukrepe za zmanjšanje administracije in priporočila za zmanjšanje upravnih pristojbin.

Komisar za promet Antonio Tajani meni, da bo načrt povečal konkurenčnost pomorskega prevoza in s tem koristil celotnemu gospodarstvu. Ladijski prevoz je pomemben vir delovnih mest in prihodka za Evropo, saj predstavlja 40% notranje trgovine EU in zajema skoraj vso zunanjo trgovino. Vsako leto prek evropskih pristanišč potuje 400 milijonov potnikov, približno 3,5 milijard ton tovora pa se natovori in raztovori.

Ladijski prevozniki morajo opraviti različna preverjanja glede na zahtevna pravila o obdavčitvi, zdravju, varnosti itd. Načrt priporoča nacionalnim vladam, da poenostavijo mejni nadzor. Vsebuje tudi številne zakonodajne predloge za poenostavitev carinskih postopkov ter ukrepe za zmanjšanje administracije, kadar se ladja na poti iz enega evropskega pristanišča v drugo ustavi v državi, ki ni članica EU.

Komisija je poleg načrta objavila še dokument, v katerem predstavlja cilje za to gospodarsko panogo English za naslednjih 10 let, ter glavne izzive in ukrepe za pomoč panogi v času gospodarske krize.

Zaradi svetovne trgovinske rasti se je evropski sektor ladijskega prevoza v zadnjih letih zelo okrepil. Podjetja so veliko vložila v obnovo in širjenje svojih flot. Zdaj se srečujejo z mnogimi izzivi, tudi z močno konkurenco podjetij z nižjimi varnostnimi in okoljskimi standardi. Ovire so tudi spremenljivi energetski trgi in vedno večja grožnja piratstva.

V nasprotju s cestnim in železniškim prevozom šteje ladijski prevoz iz ene države EU v drugo za mednarodno trgovino, ker ozemeljske vode države segajo samo 22 km od obale. Zatem ladja vstopi v mednarodne vode.

Različica z močnim kontrastom Normalna velikost črk Povečaj črke za 200 odstotkov pošlji prijatelju natisni stran

 

Ste našli želene informacije?

Da Ne

Kaj ste iskali?

Ali imate kakšne predloge?

Uporabne povezave