Navigációs útvonal

Csendesebb vizeket az európai uniós kikötők között hajózóknak - 21/01/2009

Bellview kikötője, Írország © EB

Új tervet dolgozott ki a Bizottság a tagállami kikötők között közlekedő hajókat érintő vámeljárások egyszerűsítése végett. Lépések a határmentes tengeri térség felé.

Már évek óta nem lassítják határellenőrzések a tehergépkocsik és tehervonatok közlekedését az EU területén. Más a helyzet azonban a hajók esetében. Ez utóbbiaknak ugyanis költséges és időigényes vámellenőrzésen kell átesniük akkor is, ha útjuk egy uniós országból közvetlenül egy másik uniós országba vezet.

Ezt a problémát kívánja orvosolni a Bizottság újonnan közzétett tervével English, mely a hajók ellenőrzési folyamatát hivatott egyszerűsíteni. A terv több olyan jogalkotási javaslatot tartalmaz, melynek célja a bürokrácia visszaszorítása, továbbá magában foglal olyan ajánlásokat is, melyek az adminisztratív díjak csökkentésére vonatkoznak.

Antonio Tajani közlekedésügyi biztos meg van győződve arról, hogy a terv versenyképesebbé fogja tenni a tengeri közlekedést, ami az egész gazdaságnak kedvezni fog. A hajóipar jelentős munkahely- és jövedelemforrás Európában. Hajók szállítják az EU belkereskedelmi forgalmának mintegy 40%-át. Az uniós kikötők minden évben körülbelül 3,5 milliárd tonna szállítmány ki- vagy berakodásának színhelyei, utasforgalmuk pedig meghaladja a 400 millió főt.

A hajótársaságoknak bonyolult adózási, egészségügyi, biztonsági, védelmi és más követelményeknek kell eleget tenniük, ezért különböző ellenőrzéseknek kell magukat alávetniük. Ezen túlmenően a terv néhány jogalkotási javaslata a vámeljárások korszerűsítését célozza. A kezdeményezések egyike a papírmunka mennyiségének csökkentését szorgalmazza az olyan áruk esetében, amelyekkel két tagállami kikötő között egy nem uniós országban is lehorgonyoz a hajó.

A tervvel egy időben a Bizottság egy szakpolitikai dokumentumot English is közzétett, amely meghatározza a hajóipar számára a következő tíz évben követendő célokat. A dokumentum feltérképezi a tengeri közlekedés fő kihívásait, és az ipart a gazdasági nehézségeken átsegíteni hivatott intézkedéseket javasol.

A világkereskedelem gyors fejlődését kihasználva az európai hajóipar jelentősen megnövekedett az utóbbi években, a hajótársaságok intenzív beruházásokkal igyekeztek flottájukat felújítani és kibővíteni. A tengeri közlekedési ágazatnak azonban számos kihívással kell szembenéznie. Ezek egyike a kevésbé szigorú biztonsági és környezetvédelmi előírások mellett működő vállalkozások jelentette konkurencia. Az energiapiacok ingadozása és a kalóztámadások egyre fokozódó veszélye tovább nehezíti a hajótársaságok életét.

A közúti és vasúti fuvarozástól eltérően két tagállam között a tengeri áruszállítás nemzetközi kereskedelemnek számít, mivel az országok felségvizei a parttól csupán 22 kilométerre terjednek. Ezen a távolságon túl a hajók már nemzetközi vizeken közlekednek.

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek