Διαδρομή πλοήγησης

Ευκολότερη η προσέγγιση στα λιμάνια της ΕΕ - 21/01/2009

Λιμάνι Bellview, Ιρλανδία © EC

Η Επιτροπή παρουσιάζει σχέδιο εκσυγχρονισμού των τελωνειακών διαδικασιών για τα πλοία που προσεγγίζουν σε λιμάνια της Ένωσης, προετοιμάζοντας ένα θαλάσσιο χώρο δίχως σύνορα.

Για αρκετά χρόνια τώρα τα φορτηγά και οι εμπορικές αμαξοστοιχίες ταξιδεύουν στην ΕΕ χωρίς συνοριακές διατυπώσεις. Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει και για τα πλοία. Ακόμη και όταν ταξιδεύουν απευθείας από ένα κράτος μέλος της ΕΕ σε άλλο, τα πλοία πρέπει να υποβάλλονται σε τελωνειακές διατυπώσεις, με αποτέλεσμα να αυξάνεται το κόστος αλλά και οι καθυστερήσεις.

Η Επιτροπή παρουσιάζει σήμερα ένα σχέδιο απλούστευσης της διαδικασίας English, το οποίο περιλαμβάνει ορισμένα νομοθετικά μέτρα για την εξάλειψη της γραφειοκρατίας καθώς και συστάσεις για μείωση των διοικητικών τελών.

Ο Επίτροπος Μεταφορών, Αντόνιο Ταγιάνι, πιστεύει ότι το σχέδιο θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα των θαλάσσιων μεταφορών και θα αποφέρει γενικότερα οφέλη στην οικονομία. Η ναυτιλία, η οποία αποτελεί σημαντική πηγή απασχόλησης και εισοδημάτων στην Ευρώπη, διεκπεραιώνει το 40% περίπου του εσωτερικού εμπορίου της ΕΕ και το σύνολο σχεδόν του εξωτερικού εμπορίου. Κάθε χρόνο περισσότεροι από 400 εκατ. επιβάτες περνούν από τα λιμάνια της Ένωσης και περίπου 3,5 δις τόνοι εμπορευμάτων φορτώνονται και εκφορτώνονται.

Οι ναυτιλιακές εταιρείες υπόκεινται σε διάφορους ελέγχους όσον αφορά τη συμμόρφωσή τους με πολύπλοκους κανόνες για τη φορολογία, την υγεία, την ασφάλεια, την προστασία των μεταφερόμενων εμπορευμάτων ή επιβατών, κ.λπ. Το σχέδιο προτρέπει τις εθνικές κυβερνήσεις να απλουστεύουν αυτούς τους ελέγχους στα σύνορα. Επίσης, περιλαμβάνει ορισμένες νομοθετικές προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό των τελωνειακών διαδικασιών και υπογραμμίζει την ανάγκη λήψης μέτρων μείωσης της γραφειοκρατίας για τα εμπορεύματα που διέρχονται μέσω τρίτων χωρών κατά τη μεταφορά τους από ένα κοινοτικό λιμάνι σε άλλο.

Παράλληλα με το σχέδιο, η Επιτροπή δημοσίευσε έγγραφο πολιτικής που καθορίζει συγκεκριμένους στόχους για τον κλάδο English για την επόμενη δεκαετία. Εξετάζει τις κύριες προκλήσεις στις θαλάσσιες μεταφορές και περιέχει μέτρα που θα βοηθήσουν τον κλάδο να αντιμετωπίσει την οικονομική ύφεση.

Αξιοποιώντας την έκρηξη του παγκόσμιου εμπορίου, η ευρωπαϊκή ναυτιλία αναπτύχθηκε σημαντικά τα τελευταία χρόνια και πολλές εταιρείες επένδυσαν σημαντικά ποσά στην ανανέωση και την επέκταση των στόλων τους. Ο κλάδος όμως αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις όπως ο σφοδρός ανταγωνισμός από εταιρείες που λειτουργούν με χαμηλότερα πρότυπα ασφαλείας και περιβαλλοντικής προστασίας. Σοβαρά εμπόδια αποτελούν επίσης οι ασταθείς ενεργειακές αγορές και η αυξανόμενη απειλή της πειρατείας.

Σε αντίθεση με τις οδικές και τις σιδηροδρομικές μεταφορές, οι θαλάσσιες μεταφορές από ένα κράτος της ΕΕ σε άλλο θεωρούνται διεθνές εμπόριο επειδή τα χωρικά ύδατα κάθε χώρας εκτείνονται μόνο στα 22 χιλιόμετρα από την ακτή και μετά το πλοίο εισέρχεται στα διεθνή ύδατα.

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι