Sökväg

Shoppa utan gränser - 08/10/2008

Datortangent med eurosymbol.

EU:s nya handelsregler ska stärka konsumenterna.

Både konsumenter och återförsäljare är fortfarande tveksamma till att sälja eller handla i andra EU-länder, särskilt på Internet. En av orsakerna är att man inte riktigt vet vad som gäller, eftersom EU-ländernas regler fortfarande är så olika. Konsumenterna är rädda att de inte är skyddade mot bedragare och svindlare, och återförsäljarna tvekar inför de risker och kostnader som de olika regelverken medför.

Den föreslagna lagstiftningen English ersätter fyra befintliga rättsakter och täcker alla försäljnings- och inköpsaspekter: produktinformation, avtalsvillkor, leverans, återlämnande av varor, återbetalning, reparation, garanti och uppsägning av kontrakt.

I en rad länder finns redan bestämmelser av det här slaget, men de nya reglerna ska förbättra konsumentskyddet i hela EU. Även återförsäljarna vinner på förslaget, eftersom de får mycket lägre administrativa kostnader.

En snabb prisjämförelse visar att det lönar sig att näthandla. Exempelvis erbjöd nyligen en stor elektronikkedja samma digitalkamera på Internet för 198 euro i Storbritannien, 254 euro i Irland, 276 euro i Belgien och 306 euro i Finland. Liknande prisskillnader finns för iPod, parfym, möbler, bilar och kläder.

”Vi behöver ett skyddsnät med rättigheter som gäller i hela EU, så att konsumenterna får den trygghet de behöver för att lugnt kunna jämföra erbjudanden”, förklarade konsumentkommissionär Meglena Kuneva.

De nya reglerna ska inte bara skydda konsumenterna utan också uppmuntra återförsäljarna att undersöka nya marknader. Enligt en EU-studie English har 80 % av alla återförsäljare ingen försäljning till utlandet. De flesta skulle dock kunna tänka sig en sådan försäljning, om samma regler gällde överallt.

Handeln går på så sätt miste om en gigantisk marknad. Runt 150 miljoner människor – en tredjedel av hela EU:s befolkning – näthandlar. Även om bara 30 miljoner av dessa gör inköp utomlands, handlar de ändå för 24 miljarder euro om året.

Enligt de nya reglerna gäller följande:

  • Varan måste levereras inom 30 dagar.
  • Konsumenten har 14 dagar på sig att ångra sig (och kan få pengarna tillbaka inom 30 dagar).
  • Oskäliga avtalsvillkor förbjuds.
  • Det införs gemensamma regler för nätauktioner och bättre skydd mot aggressiva försäljningsmetoder.
  • Reklamationsförfarandena vid fel på varan standardiseras.

 

Reglerna måste godkännas av EU:s 27 medlemsländer och Europaparlamentet.

Läs mer om dina rättigheter som konsument

Välj hög kontrast Normal textstorlek Öka textstorlek med 200 procent Tipsa en vän Skriv ut denna sida

 

Hittade du vad du letade efter?

Ja Nej

Vad letade du efter?

Har du några förslag på förbättringar?

Länkar