Navigacijska pot

Računalniška tipka z znakom evra

Komisija predlaga nova pravila za nakupovanje čez mejo in več pravic za potrošnike.

Kupci in prodajalci so še vedno previdni glede poslovanja v drugih državah EU, zlasti spletnega kupovanja. Negotovi so tudi glede glede pravic in obveznosti, saj se pravila v državah EU zelo razlikujejo. Potrošniki se bojijo, da ne bodo zaščiteni pred prevarami in goljufijami, če bodo kupovali zunaj svoje države. Prodajalci pa neradi prevzemajo tveganja in stroške, povezane z izpolnjevanjem različnih predpisov.

Predlagana zakonodaja English nadomešča štiri obstoječe predpise in zajema vse vidike nakupa: podatke o izdelku, pogodbene pogoje, rok dostave, vrnitev blaga, povračilo, popravilo, garancijo in odpoved.

Nekatere države že imajo podobne varovalne predpise, toda novi predpisi bodo bolje zaščitili potrošnike po vsej EU. Korist bodo imeli tudi trgovci, saj bodo prihranili stroške za usklajevanje.

Že kratek pregled cen v EU je dovolj za oceno, da se splača kupovati kje drugje. Velik prodajalec elektronske opreme je tako nedavno ponudil digitalni fotografski aparat za 198 EUR v Združenem kraljestvu, 254 EUR na Irskem, 276 EUR v Belgiji in 306 EUR na finskem spletišču. Različne cene veljajo tudi za iPode, parfume, pohištvo, avtomobile in obleko.

 „Potrebujemo varnostno mrežo pravic za vso EU, da bodo lahko potrošniki mirno in varno kupovali,“ je dejala komisarka za pravice potrošnikov Meglena Kuneva.

Novi predpisi bodo ščitili potrošnike in spodbudili trgovce, da se odpravijo na nove trge. Po anketi English EU približno 80 % prodajalcev ne prodaja potrošnikom v drugih državah. Večina pa bi se odpravila na druge trge, če bi bili predpisi poenoteni.

Tako se odpovedujejo potencialno velikemu trgu. Približno150 milijonov državljanov – ena tretjina prebivalstva EU – kupuje na Internetu. Čeprav jih samo 30 milijonov kupuje blago zunaj meja svojih držav, pa to vseeno predstavlja 24 milijard EUR letne prodaje.

Nova pravila bodo:

  • določila 30-dnevni rok za dostavo blaga;
  • omogočila potrošnikom 14 dni za premislek in morebitni preklic nakupa (povračilo v 30 dneh);
  • prepovedala nepoštene pogodbene pogoje;
  • določila skupna pravila za spletne avkcije in povečala zaščito pred vsiljivimi načini prodaje;
  • omogočila običajna pravna sredstva pri izdelkih z napako.

 

Nova pravila mora odobriti vseh 27 držav članic in Evropski parlament.

Več o pravicah potrošnikov

Različica z močnim kontrastom Normalna velikost črk Povečaj črke za 200 odstotkov pošlji prijatelju natisni stran

 

Ste našli želene informacije?

Da Ne

Kaj ste iskali?

Ali imate kakšne predloge?

Uporabne povezave