Navigációs útvonal

Számítógép-billentyű az euró jelével

Több jogot élvezhetnek majd a fogyasztók EU-szerte, ha jogszabállyá válik az új bizottsági javaslat.

A fogyasztók és a kiskereskedők egyaránt ódzkodnak attól, hogy más európai uniós tagállamokban vásároljanak, illetve üzletet kössenek, és még több aggályt táplálnak az online vásárlások iránt. Ez részben jogaikkal és kötelességeikkel kapcsolatos bizonytalanságukkal magyarázható – a szabályok még mindig nagy mértékben eltérnek egymástól az EU különböző országaiban. A fogyasztók attól félnek, külföldön nem védi meg őket a törvény a félrevezetéssel, csalással szemben. A kiskereskedőket pedig a külföldi jogszabályi előírásokból eredő kockázatok és költségek riasztják el attól, hogy beszerzéseiket más tagállamban bonyolítsák le.

Az Európai Bizottság e problémák megoldására új jogszabályjavaslatot English terjesztett elő, amellyel négy hatályos jogszabályt kíván felváltani. A javaslat a vásárlás minden vetületére kiterjed: a termékinformációra, a szerződési feltételekre, a kiszállításra, az áru visszavételére, az ár visszatérítésére, a javításokra, a termékgaranciára és a vásárlástól való elállásra.

Egyes tagországok már rendelkeznek hasonló szintű fogyasztói védelmet biztosító törvényekkel, de ha az új jogszabály életbe lép, EU-szerte védeni fogja a fogyasztókat. A kereskedők szintén örülhetnek az új előírásoknak: jelentős megtakarítást jelent majd számukra, hogy nem kell más országok törvényeinek megfelelniük.

Elég egyetlen pillantást vetnünk az Európai Unió különböző országaiban uralkodó árakra, hogy levonjuk a következtetést: vásárlás előtt érdemes körültekinteni külföldön is. Egy nagy elektronikai áruház például ugyanazt a digitális fényképezőgépet, amelyet az Egyesült Királyságban 198 euróért kínál, Írországban 254 euróért, Belgiumban 276 euróért, finnországi honlapján pedig 306 euróért értékesíti. Hasonló árkülönbségek tapasztalhatók az iPodok, az illatszerek, a bútorok, a személygépkocsik és a ruházati cikkek esetében is.

„EU-szintű védőhálóra van szükségünk, hogy a fogyasztók biztonságban tudhassák magukat, és nyugodt szívvel vásároljanak hazájuk határain kívül is” – állítja Meglena Kuneva fogyasztóvédelmi biztos.

A fogyasztók védelmén túl a javasolt szabályok arra hivatottak, hogy a kiskereskedőket új piacok felfedezésére ösztönözzék. Egy uniós felmérés English szerint a kiskereskedők 80%-a nem ad el termékeket külföldön. Többségük azonban megfontolná ennek lehetőségét, ha a szabályozás Európa-szerte egységes lenne.

Így a kiskereskedők hatalmas üzleti lehetőségektől esnek el. Mintegy 150 millió ember – az EU lakosságának egyharmada – vásárol interneten. Közülük csupán 30 millióan szereznek be árukat saját hazájuk határain túlról, ám a vásárolt termékek még így is 24 milliárd eurót jelentenek évente.

Az új jogszabály értemében:

  • az árut 30 napon belül ki kell majd szállítani;
  • a fogyasztóknak 14 nap áll majd rendelkezésükre, hogy megfontolják, el akarnak-e állni a vásárlástól (az eladónak pedig harminc napon belül vissza kell térítenie a termék árát);
  • tilos lesz tisztességtelen szerződési feltételeket szabni;
  • közös szabályok bevezetésére kerül sor az online árverések tekintetében, és fokozottabb védelemre lehet számítani az agresszív eladási módszerekkel szemben;
  • egységes szabályok vonatkoznak majd arra az esetre, ha a vásárolt termék hibásnak bizonyul.

 

A jogszabályt a 27 tagállamnak és az Európai Parlamentnek is el kell fogadnia ahhoz, hogy hatályba léphessen.

Fogyasztói jogok – bővebben

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek