Navigointipolku

Kuluttajien oikeuksia parannetaan - 08/10/2008

Tietokoneen €-näppäin

Euroopan komissio ehdottaa, että kuluttajansuojaa parannettaisiin koko EU:ssa.

Kuluttajat ja kauppiaat suhtautuvat oman maan rajat ylittävään kaupankäyntiin vielä usein epäröiden. Tämä koskee etenkin nettikauppaa. Epävarmuus johtuu osin siitä, että EU-maiden säännöt poikkeavat toisistaan, eivätkä kuluttajat ja kauppiaat ole varmoja oikeuksistaan ja velvollisuuksistaan. Kuluttajat pelkäävät, ettei heillä ole suojaa huijauksilta ja petoksilta ulkomailla. Kauppiaat ovat puolestaan haluttomia ottamaan riskejä tai maksamaan kustannuksia, jotka liittyvät EU-maiden toisistaan poikkeavien sääntöjen noudattamiseen.

Ehdotettu uusi kuluttajanoikeusdirektiivi English korvaa neljä nyt voimassa olevaa direktiiviä. Se kattaa kaikki ostoksiin liittyvät seikat: tuotetiedot, sopimusehdot, toimitukset, palautukset, maksun palauttamisen, korjaukset, takuut ja kaupan peruuttamisen.

Vastaavat säännöt ovat jo voimassa joissakin EU-maissa. Uusi direktiivi parantaisi kuitenkin kuluttajansuojaa koko EU:ssa. Sen ansiosta kauppiaat voisivat myös säästää kustannuksissa, joita sääntöjen noudattaminen heille aiheuttaa.

Hintojen vertailu ja parhaan vastineen etsiminen rahoille kannattaa. Suuri kodinelektroniikkaa myyvä liike esimerkiksi tarjosi verkkokaupassaan hiljattain digikameraa, jonka hinta oli Isossa-Britanniassa 198 euroa, Irlannissa 254 euroa, Belgiassa 276 euroa ja Suomessa 306 euroa. Samanlaisia eroja on mm. iPodien, hajuvesien, huonekalujen, autojen ja vaatteiden hinnoissa.

”Kuluttajat tarvitsevat suojakseen koko EU:ssa voimassa olevista oikeuksista rakentuvan turvaverkon, jotta he voivat tehdä ostoksia rauhallisin mielin”, toteaa kuluttajansuojasta vastaava EU-komissaari Meglena Kuneva.

Kuluttajansuojan parantamisen lisäksi uudet säännöt kannustaisivat kauppiaita laajentamaan toimintaansa uusille markkinoille. EU:n tutkimuksen English mukaan noin 80 % kauppiaista ei myy oman maan rajojen ulkopuolelle. Suurin osa kauppiaista olisi kuitenkin valmis laajentamaan toimintaansa, jos säännöt yhtenäistettäisiin.

Vielä epäröiviä kauppiaita odottavat suuret markkinat. Jo 150 miljoonaa EU-kansalaista eli joka kolmas käy kauppaa internetin välityksellä. Vaikka kotimaansa ulkopuolelta nettiostoksia tekee vain 30 miljoonaa EU-kansalaista, vuodessa näihin ostoksiin käytetään jo nyt yhteensä 24 miljardia euroa.

Uusien sääntöjen mukaan

  • tavara olisi toimitettava kuluttajalle kolmenkymmenen päivän kuluessa
  • kuluttaja voisi peruuttaa kaupan 14 kalenteripäivän harkinta-ajan kuluessa (maksettu summa olisi tällöin palautettava kolmenkymmenen päivän kuluessa)
  • kohtuuttomat sopimusehdot kiellettäisiin
  • nettihuutokaupoissa olisi noudatettava yhtenäisiä sääntöjä; painostusmyyntiin liittyvää kuluttajansuojaa parannettaisiin
  • viallisen tuotteen korjaamiseksi ja korvaamiseksi otettaisiin käyttöön vakiomenettelyt.

 

EU-maiden ja Euroopan parlamentin on vielä hyväksyttävä kuluttajanoikeusdirektiivi ennen kuin se tulee voimaan.

Lisätietoa kuluttajanoikeuksista

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä