Sti

Computertast med eurotegn

Flere rettigheder til forbrugerne som led i forslag om indkøbsregler for hele EU.

Både forbrugere og handlende er stadig forsigtige med at handle i andre EU-lande, især online. En af årsagerne er, at de er usikre om deres pligter og rettigheder - reglerne er stadig meget forskellige i EU. Forbrugerne frygter, at de ikke kan beskyttes mod fup og svindel, hvis de handler i udlandet. De handlende er tilbageholdende på grund af faldgruberne og udgifterne ved at skulle overholde forskellige love.

Lovforslaget English erstatter fire eksisterende love og dækker alle aspekter af et køb: produktoplysninger, kontraktvilkår, returpolitik, tilbagebetaling, reparation, garantier og afbestillinger.

Nogle lande har allerede lignende beskyttelsesregler, men med de nye regler bliver forbrugerne i hele EU beskyttet bedre. De er også til fordel for de handlende, som sparer væsentligt på omkostningerne ved at overholde forskellige regler.

Hvis man ser på priserne rundt omkring i EU, kan man se, at det kan betale sig at købe ind forskellige steder. For nylig havde en stor elektronikhandler for eksempel det samme digitalkamera til salg for 198 euro i Storbritannien, 254 euro i Irland, 276 euro i Belgien og 305 euro på sit finske websted. Der er lignende prisforskelle på iPods, parfume, møbler, biler og tøj.

"Vi har brug for et sikkerhedsnet med rettigheder i hele EU, så forbrugerne trygt kan handle overalt," udtaler Meglena Kuneva, EU's kommissær for forbrugerbeskyttelse.

Ud over at beskytte forbrugerne ansporer de nye regler også de handlende til at bevæge sig ind på nye markeder. Ifølge en EU- undersøgelse English sælger omkring 80 % af detailhandlerne ikke til forbrugere i andre lande. Mange vil imidlertid overveje at gøre det, hvis reglerne blev standardiseret.

De går glip af et marked med et enormt potentiale. Omkring 150 millioner mennesker – en tredjedel af EU's befolkning – køber ind på internettet. Selv om det kun er 30 millioner af dem, som køber ind på tværs af grænserne, tegner de sig for en årlig omsætning på 24 milliarder euro.

Med de nye regler:

  • skal varer leveres inden for 30 dage
  • får forbrugerne to ugers fortrydelsesret (30 dage for tilbagebetaling)
  • bliver urimelige kontraktvilkår forbudt
  • bliver der fastsat fælles regler for auktioner online, og der gives mere beskyttelse mod hårde salgsteknikker
  • kommer der standardregler for regres ved defekte produkter.

 

Reglerne skal godkendes af de 27 EU-lande og Europa-Parlamentet.

Forbrugerrettigheder – mere information

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links