Sti

Sund på den fede måde - 28/08/2008

Børn, der spiser frugt på legeplads

EU lancerer ny plan om at uddele gratis frugt og grønt på skoler – og øge udbuddet af mejeriprodukter.

22 millioner børn i EU anslås at være overvægtige. Over 5 millioner er decideret fede – og tallet ventes at stige med ca. 400 000 om året.

Barndommens kostvaner videreføres normalt i voksenlivet, hvor de gives videre til næste generation. De fleste af os spiser allerede for lidt frugt og grønt – under de 400 gram om dagen, der anbefales af WHO. Og børn og unge spiser mindre og mindre frugt og grønt. Derfor har EU lanceret en ny plan, der skal få børn og unge til at spise sundere.

Efter planen skal penge fra EU bruges til at uddele gratis frugt og grønt på skoler DeutschEnglishfrançais – fra og med 2009. Undersøgelser viser, at familier med færre penge er mindst tilbøjelige til at spise de anbefalede fem portioner frisk frugt eller grønt om dagen. Sunde mellemmåltider, der er gratis, kan gøre en forskel i børns kost.

Udgifterne skal deles 50:50 mellem EU-budgettet og de enkelte lande (75:25 for mindre velstående lande). EU skal bidrage med ca. 90 millioner euro om året.

Lignende mælkeordninger DeutschEnglishfrançais har eksisteret i over 30 år. I skoleåret 2006-2007 blev der uddelt 305 000 ton mælk på skoler i 22 EU-lande.

Kommissionen vil gerne udvide mælkeordningen til andre mejeriprodukter, bl.a. ost, yoghurt og kærnemælk. Gymnasier skal også kunne være med. Jo flere skoler der deltager, jo flere børn tilskyndes til at vælge gode og sunde mejeriprodukter frem for junkfood og sodavand.

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links