Cale de navigare

Asistenţă medicală fără frontiere - 18/08/2008

Comisia invită la adoptarea unor reglementări care să simplifice formalităţile necesare pentru urmarea unui tratament în străinătate

Nu cu mult timp în urmă, un luxemburghez şi-a cumpărat o pereche de ochelari din oraşul belgian vecin Arlon. Societatea de asigurări din Luxemburg a refuzat să îi deconteze costul ochelarilor pretinzând că ar fi trebuit să i se ceară acordul în prealabil. Omul şi-a prezentat cazul în faţa Curţii Europene de Justiţie şi i s-a dat câştig de cauză. Acesta este doar unul dintre numeroasele cazuri legate de asistenţa medicală transfrontalieră care au ajuns în faţa Curţii în ultimii ani. Alte cazuri au avut ca obiect tratamente inexistente în ţara de origine sau disponibile după o perioadă prea mare de aşteptare. Curtea a decis, în fiecare situaţie, că pacienţii au dreptul la rambursarea costurilor medicale.

Astfel, s-a constatat că, în afara instanţei de judecată, există destule incertitudini legate de asistenţa medicală transfrontalieră. În luna iulie, Comisia a prezentat o propunere care clarifică drepturile pacientului.

Conform acesteia, cetăţenii vor putea să solicite rambursarea unei sume egale cu cea alocată de sistemul public de asigurări pentru acelaşi tratament urmat în ţara de origine. Nu vor mai avea nevoie de acordul medicului pentru proceduri ambulatorii, dar autorizaţia ar putea fi încă necesară pentru urmarea tratamentului într-un spital din străinătate.

În prezent, o mică parte din europeni merg să se trateze în străinătate, doar un procent din bugetele naţionale de sănătate fiind alocat asistenţei medicale transfrontaliere DeutschEnglishespañolfrançais . Conform unui sondaj PDFEnglish realizat în UE, aproximativ 30% dintre europeni nu ştiu că beneficiază de asigurare medicală pentru tratamentele urmate în statele membre.

Reglementările propuse pentru acoperirea cheltuielilor medicale reprezintă doar o parte din pachetul de măsuri care trebuie aprobat de Parlamentul European şi de guvernele statelor membre pentru a putea intra în vigoare. Printre obiectivele sale se numără:

  • îmbunătăţirea gradului de informare privind serviciile medicale disponibile în UE
  • asigurarea unei asistenţe medicale standard de calitate pentru pacienţii transfrontalieri
  • garantarea recunoaşterii reţetelor medicale peste graniţă
  • crearea unor reţele europene de prestatori de servicii medicale astfel încât să li se faciliteze pacienţilor accesul la tratamente foarte specializate, iar statele membre să fie ajutate să îşi pună în comun resursele
  • posibilitatea recuperării în străinătate pentru pacienţii care au avut de suferit de pe urma unui tratament
  • transferul, la timp, al informaţiilor vitale de tip grupă sanguină, eventuale alergii şi probleme de sănătate cunoscute.

 

Pentru a putea beneficia de asistenţă medicală de urgenţă în străinătate, cardul european de asigurări de sănătate este indispensabil. În prezent, unul din trei europeni are asupra sa cardul gratuit de care se poate folosi în cazul în care se îmbolnăveşte sau se răneşte în timp ce călătoreşte.

Drepturile pacienţilor: întrebări şi răspunsuri Englishfrançais

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile