Cale de navigare

Vara, atenţie la apă şi la soare! - 14/07/2008

Pentru mulţi dintre noi, vara înseamnă apă şi soare - dar să nu uităm de pericolele pe care le prezintă.   

În fiecare an, în Uniunea Europeană se înregistrează aproximativ 200 000 de accidente la bazinul de înot şi în jur de 50 000 de cazuri de rănire în urma practicării sporturilor nautice, a canotajului şi a scufundărilor. Înecul este cea de-a doua cauză a mortalităţii infantile.

Însă, dacă sunt respectate o serie de măsuri de securitate de bază, majoritatea acestor accidente pot fi evitate. Alianţa Europeană pentru Siguranţa Copilului şi Uniunea Europeană şi-au unit eforturile, în interesul turiştilor, şi au publicat un set de noi orientări pentru hoteluri, tour-operatori şi agenţii de promovare a activităţilor recreative, cărora li se recomandă:

  • să se asigure că bazinele de înot şi activităţile nautice nu prezintă riscuri, în special pentru copii;
  • să pună la dispoziţie accesorii speciale de înot şi alte echipamente – să se asigure că dispun de mărimile necesare; 
  • să angajeze personal bine instruit şi să aibă la dispoziţie un plan în caz de urgenţă.  

 

Cardul european de asigurări de sănătate - pentru o vacanţă fără griji 

Dacă în această vară plecaţi în concediu într-o altă ţară din UE, nu uitaţi să luaţi cu dumneavoastră cardul european de asigurări de sănătate. Aproximativ 36% din populaţia Uniunii (în jur de 173 de milioane de persoane) este deja în posesia acestui card. Cardul a fost introdus acum patru ani şi prevede accesul la asistenţă medicală de urgenţă în 31 de ţări europene (cele 27 de state membre, Elveţia, Norvegia, Islanda şi Liechtenstein). 

Aproape toate persoanele asigurate în una din aceste ţări au dreptul de a deţine un card european de asigurări de sănătate. Cardul este gratuit. Contactaţi casa dumneavoastră de asigurări de sănătate pentru a obţine detalii despre cum puteţi intra în posesia lui. Dar, atenţie, vă reamintim că acest card vă garantează accesul la asistenţa medicală de stat, nu şi privată.  

Bronzaţi-vă inteligent

Este foarte important ca, pe timpul verii, să evitaţi expunerile la soare . Atunci când alegeţi un produs de protecţie solară English , citiţi eticheta pentru a vă asigura că vă oferă protecţia de care aveţi nevoie.

Alegeţi produse care oferă protecţie împotriva razelor UVA şi UVB, ambele având efecte nocive. Nu uitaţi că produsele de protecţie solară, chiar şi „ecranele totale”, nu vă pot asigura o protecţie totală sau nelimitată. Aplicată corect, o cremă cu un indice de protecţie 15 sau 25 poate avea acelaşi efect ca un produs cu indicele 50 sau mai mare.

Majoritatea produselor solare comercializate în UE sunt dotate cu etichete uşor de înţeles şi care respectă recomandările Comisiei.

Dar nu vă bazaţi doar pe cremele solare!Evitaţi orele de vârf, acoperiţi-vă cât mai mult şi nu expuneţi direct la soare sugarii şi copiii mici.  

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile