Sti

Sol og vand kan være en farlig sommercocktail - 14/07/2008

Sommer rimer på sol og vand – og farerne bliver let overset.

Hvert år kommer ca. 200 000 mennesker til skade, når de bader i swimmingpools, og ca. 50 000, når de sejler, snorkler eller dyrker andre former for vandsport. Blandt børn er drukning den næsthyppigste dødsårsag.

Men mange badeulykker kan undgås med nogle få simple forholdsregler. For at beskytte turisterne har EU sammen med European Child Safety Alliance udstedt nogle nye retningslinjer for hoteller, rejsearrangører og turistvirksomheder. De opfordres til at:

  • tjekke, at vandområder og vandaktiviteter er sikre, især for børn
  • sørge for at have nok redningsveste og andet livredningsudstyr – i de rette størrelser
  • uddanne deres personale ordentligt og have en beredskabsplan klar.

 

Tryg på ferien med det europæiske sygesikringskort

Hvis du tager på ferie i et andet EU-land til sommer, skal du huske at tage dit europæiske sygesikringskort med. Næsten 173 millioner mennesker – 36 % af EU's befolkning – har nu sikret sig et. Med kortet, der blev indført for fire år siden, kan du få akut lægehjælp i 31 europæiske lande – EU-landene samt Schweiz, Norge, Island og Liechtenstein.

Næsten alle, der er omfattet af den offentlige sygesikring i et af disse lande, har ret til at få et kort. Det er helt gratis. Spørg din læge, hvordan du får et. Men husk, at kortet kun dækker behandling i den offentlige og ikke i den private sundhedssektor.

Nyd solen med omtanke

Når sommeren er over os, er det lettere sagt end gjort at undgå solen . Når du køber en solcreme English , skal du huske at læse etiketten for at være sikker på, at du får god beskyttelse.

Vælg solcremer, der beskytter mod både UVA‑ og UVB-stråler, da begge er skadelige. Husk, at ingen solcremer, heller ikke "solblokkere", giver total og ubegrænset beskyttelse. Og – når du smører dig rigtigt ind – kan en faktor 15-25 være lige så effektiv som en faktor 50 eller mere.

De fleste solbeskyttelsesprodukter, der sælges i EU, følger nu Kommissionens retningslinjer og har en ny og bedre mærkning, der er lettere at forstå.

Men solcreme er ikke den eneste måde at beskytte sig på. Det er også vigtigt at undgå solen, når den er stærkest midt på dagen, dække sig godt til og sørge for, at små børn ikke udsættes for direkte sol.

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links