Sökväg

Dags att gå över till grönt! - 03/06/2008

Gröna veckans logotyp: En världskarta på tillknycklat returpapper och med följande slogan: Vi har bara en jord – slösa inte bort den

Det blir tillfälle att debattera och ta del av nya rön när gröna veckan 2008 drar i gång i Bryssel under mottot ”Vi har bara en jord – slösa inte bort den. ”

Naturresurser, avfallshantering, produktion och konsumtion är bara några av de ämnesområden som tas upp under 2008 års upplaga av Gröna veckan English (3–6 juni).

Gröna veckan anordnas för åttonde gången och väntas locka tusentals deltagare.

Under den här veckan kommer företrädare för det civila samhället, näringslivet och den offentliga sektorn att slå sina kloka huvuden ihop för att utforma svar på ett antal grundläggande frågor.

  • Hur ska europeiska företag kunna förbli konkurrenskraftiga och samtidigt använda naturresurserna på ett hållbart sätt?
  • Kan stora byggnadsprojekt som t.ex. Olympiska spelen i London 2012 verkligen vara miljövänliga?
  • Hur gör vi för att konsumera under ansvar?
  • Vilket är det bästa sättet att återvinna?
  • Hur ska EU lösa sitt växande avfallsproblem?
  • Hur kan vi göra transporterna mera miljövänliga?

Hållbarhet blir ledmotivet för EU-kommissionens handlingsplan som läggs fram under gröna veckan. Den kommer att ha siktet inställt på produktion, konsumtion och industripolitik.

Under gröna veckan kommer man också att visa upp innovativa projekt från hela EU. EU:s miljöpriser till näringslivet kommer att delas ut till de företag som visat sig vara mest nyskapande på miljöområdet, och Life-Miljöpriserna English (miljöpriserna inom ramen för Life/Life-miljöpriserna) kommer att gå till spjutspetsprojekt som delvis finansieras av EU-kommissionen.

Det är för sent att anmäla sig på nätet till gröna veckan, men du kan registrera dig personligen i Charlemagnebyggnaden där evenemanget äger rum.

Gröna veckan direkt (direktsändning) DeutschEnglishfrançais

Välj hög kontrast Normal textstorlek Öka textstorlek med 200 procent Tipsa en vän Skriv ut denna sida

 

Hittade du vad du letade efter?

Ja Nej

Vad letade du efter?

Har du några förslag på förbättringar?

Länkar