Cale de navigare

E timpul să trecem pe verde! - 03/06/2008

Logoul „Săptămâna verde 2008” Harta Terrei pe o hârtie mototolită şi sloganul „Planeta Pământ este unică, să o preţuim!”

Sub deviza „Planeta Pământ este unică, să o preţuim!”, a început la Bruxelles ediţia 2008 a Săptămânii verzi,  ocazie pentru cei interesaţi să ia parte la dezbateri pe teme ecologice şi să afle noutăţile în domeniu.

Resursele naturale, gestionarea deşeurilor, producţia şi consumul – iată doar câteva dintre subiectele aflate pe agenda Săptămânii verzi English, organizată în perioada 3-6 iunie.

Mii de participanţi sunt aşteptaţi la acest eveniment, aflat la cea de-a opta ediţie.

Timp de patru zile, reprezentanţi ai societăţii civile, ai mediului de afaceri şi ai autorităţilor publice vor face schimb de cunoştinţe şi de experienţă, în încercarea de a găsi răspunsuri la câteva întrebări fundamentale.

  • Cum pot întreprinderile europene să folosească resursele naturale în mod durabil şi să rămână, în acelaşi timp, competitive?
  • Proiectele majore de construcţii, de tipul celor prevăzute pentru Jocurile olimpice din Londra (2012), pot fi cu adevărat compatibile cu cerinţele în materie de protecţie a mediului?
  • Cum putem fi consumatori responsabili?
  • Care este cel mai bun mod de a recicla?
  • Cum va gestiona Europa cantităţile din ce în ce mai mari de deşeuri?
  • Ce putem face pentru ca sectorul de transporturi să polueze mai puţin?

Principiul dezvoltării durabile va reprezenta ideea centrală a unui plan de acţiune pe care Comisia îl va  publica cu ocazia săptămânii verzi. Domeniile vizate în mod special sunt producţia, consumul şi politica industrială.

Pe parcursul Săptămânii verzi vor fi prezentate şi proiecte inovatoare venite din toată Europa. Vor fi acordate premii europene întreprinderilor care s-au dovedit a fi cele mai inovatoare în domeniul protecţiei mediului. De asemenea, se vor decerna  premiile programului LIFE-Mediu English unor proiecte de vârf finanţate parţial de Comisia Europeană.

Înscrierea on-line pentru participarea la Săptămâna verde s-a încheiat, dar vă puteţi înscrie personal la intrarea în clădirea Charlemagne, locul unde se desfăşoară majoritatea manifestărilor.

Săptămâna verde în direct (transmisiune simultană pe internet) DeutschEnglishfrançais

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile