Navigointipolku

On vain yksi maapallo – ei haaskata sitä! - 03/06/2008

Vihreän viikon logo: rypistetystä kierrätyspaperista muovattu maapallo ja iskulause "On vain yksi maapallo – ei haaskata sitä".

Vuoden 2008 Vihreä viikko -tapahtuma järjestetään Brysselissä 3.-6.6. Sen aikana käydään keskustelua ympäristöasioista ja esitellään uusia ekologisia hankkeita.

Vihreä viikko English järjestetään nyt kahdeksatta kertaa, ja siihen odotetaan tuhansia osallistujia. Teemoina ovat tänä vuonna muun muassa luonnonvarat, jätehuolto, tuotanto ja kulutus.

Pääkonferenssissa kansalaisjärjestöjen, yritysmaailman ja valtionhallinnon edustajat pohtivat yhdessä muun muassa seuraavia kysymyksiä:

  • Kuinka eurooppalaiset yritykset voivat säilyä kilpailukykyisinä ja käyttää silti luonnonvaroja kestävällä tavalla?
  • Voivatko suuret rakennushankkeet kuten Lontoon olympialaiset vuonna 2012 olla "vihreitä"?
  • Kuinka voimme toimia vastuullisina kuluttajina?
  • Mikä on paras tapa kierrättää?
  • Kuinka Euroopan olisi ratkaistava kasvava jäteongelmansa?
  • Millaista on ympäristöystävällinen liikenne?

Vihreän viikon aikana on määrä myös julkistaa komission toimintasuunnitelma,  joka käsittelee kestävää tuotantoa, kuluttamista ja teollisuuspolitiikkaa.

Lisäksi tapahtumassa esitellään innovatiivisia hankkeita eri puolilta Eurooppaa ja  julkistetaan innovatiivisesta ympäristötoiminnasta myönnettävän eurooppalaisen ympäristöpalkinnon voittaneet yritykset sekä  Life-ympäristöpalkintojen saajat English .

Rekisteröityminen Vihreän viikon konferenssiin on jo päättynyt internetissä, mutta rekisteröityä voi myös suoraan konferenssipaikalla komission Charlemagne-rakennuksessa Brysselissä.

Suoratoistolähetys Vihreän viikon konferenssista DeutschEnglishfrançais

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä