Διαδρομή πλοήγησης

Καιρός να σκεφτούμε το περιβάλλον! - 03/06/2008

Ο λογότυπος της Πράσινης Εβδομάδας: η Γη σαν ένα τσαλακωμένο χαρτί, με το σλόγκαν "Μία γη έχουμε, ας μην την καταστρέφουμε!"

Ευκαιρία για συζήτηση και ενημέρωση γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις στην Πράσινη Εβδομάδα 2008 που ξεκινά στις Βρυξέλλες με βασικό σλόγκαν "Μία γη έχουμε, ας μην την καταστρέφουμε!".

Οι φυσικοί πόροι, η διαχείριση των αποβλήτων, η παραγωγή και η κατανάλωση είναι μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν στη φετινή Πράσινη Εβδομάδα English (3-6 Ιουνίου).

Η εκδήλωση αυτή, που πραγματοποιείται για όγδοη συνεχή χρονιά, αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες άτομα.

Στη διάρκεια της εβδομάδας εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, του επιχειρηματικού και του πολιτικού κόσμου θα ανταλλάξουν τις εμπειρίες τους για να δώσουν απαντήσεις σε ορισμένα σημαντικά ερωτήματα, όπως:

  • Πώς μπορούν οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις να παραμείνουν ανταγωνιστικές χρησιμοποιώντας με βιώσιμο τρόπο τους φυσικούς πόρους;
  • Είναι δυνατόν μεγάλα κατασκευαστικά έργα, όπως τα έργα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου του 2012, να γίνονται με τρόπο που σέβεται το περιβάλλον;
  • Πώς μπορούμε να καταναλώνουμε με υπεύθυνο τρόπο;
  • Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος ανακύκλωσης;
  • Πώς μπορεί η Ευρώπη να λύσει το διαρκώς διογκούμενο πρόβλημα των αποβλήτων της;
  • Πώς μπορούμε να κάνουμε τις μεταφορές πιο φιλικές προς το περιβάλλον;

Η αειφορία θα είναι το κεντρικό θέμα σχεδίου δράσης που θα παρουσιάσει η Επιτροπή στο πλαίσιο της εκδήλωσης. Το σχέδιο αυτό θα επικεντρωθεί στην παραγωγή, την κατανάλωση και τη βιομηχανική πολιτική.

Η Πράσινη Εβδομάδα θα προβάλει επίσης καινοτόμα σχέδια από όλη την Ευρώπη. Ευρωπαϊκά επιχειρηματικά βραβεία για το περιβάλλον θα απονεμηθούν στις πιο καινοτόμες περιβαλλοντικά επιχειρήσεις, ενώ τα περιβαλλοντικό βραβείο LIFE English θα απονεμηθεί σε πρωτοποριακά σχέδια χρηματοδοτούμενα εν μέρει από την Επιτροπή.

Η προθεσμία για την ηλεκτρονική εγγραφή σας στην Πράσινη Εβδομάδα έχει λήξει, αλλά μπορείτε να εγγραφείτε επιτόπου στο κεντρικό κτίριο "Charlemagne".

Η Πράσινη Εβδομάδα σε διαδικτυακή μετάδοση (webstreaming) DeutschEnglishfrançais

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι