Cale de navigare

Vara aceasta ne scăldăm în apă curată - 02/06/2008

Înotător ieşind din mare

Turiştii se pot îndrepta către plaje cu toată încrederea: cele mai multe zone de scăldat din Europa respectă normele comunitare în materie de calitate.

Vara se apropie şi milioane de turişti se pregătesc să ia cu asalt plajele europene. Dar cât de curată este apa de îmbăiere English? Comisia Europeană a publicat săptămâna aceasta raportul anual privind calitatea apei de îmbăiere, iar veştile sunt încurajatoare. Aproximativ 95% din zonele de coastă şi 89% din râurile şi lacurile controlate întrunesc, în prezent, cerinţele legale în materie de calitate.

În anul 2007, au fost verificate peste 21 000 de zone pentru scăldat, iar numărul celor retrase de pe listele naţionale a fost mai mic decât cel înregistrat în anul anterior. Aşadar lucrurile evoluează într-o direcţie pozitivă, însă Uniunea Europeană insistă ca statele membre să ia măsuri pentru a elimina poluarea la sursă, în loc să-şi retragă zonele de îmbăiere care nu corespund criteriilor comunitare.

Apa de îmbăiere este testată în fiecare an pentru a se detecta eventualii poluanţi fizici, chimici sau bacteriologici. UE stabileşte standarde minime pe care guvernele naţionale sunt obligate să le respecte, dar şi criterii suplimentare pentru ţările care doresc să meargă şi mai departe în acest domeniu.

Pentru a afla dacă destinaţia dumneavoastră de vacanţă se ridică la nivelul aşteptărilor, consultaţi rapoartele anuale English şi hărţile interactive DeutschEnglishespañolfrançaisitalianomagyarpolski disponibile pe site-ul Comisiei Europene privind calitatea apei de îmbăiere.

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile