Navigointipolku

EU:n uimavedet pääosin puhtaita - 02/06/2008

Uimari nousee merestä

Lomalaiset voivat uida turvallisin mielin tänä kesänä, sillä useimmat EU:n uimavedet täyttävät laatuvaatimukset.

Kesä on tullut, ja miljoonat lomailijat valtaavat pian Euroopan uimarannat. Mutta onko vesi uimakelpoista English? Euroopan komissio on juuri julkaissut vuotuisen uimavesiraporttinsa, jonka tulokset ovat varsin rohkaisevia. Raportin mukaan vuonna 2007 noin 95 % merien uimarannoista ja 89 % sisävesirannoista oli EU:n laatuvaatimusten mukaisia.

Viime vuonna tarkastettiin yli 21 000 uimarantaa. Uimavesidirektiivin mukaisten rantojen kansallisista luetteloista poistettiin vähemmän rantoja kuin edelliskerralla. Tämä on hyvä uutinen, mutta komissio painottaa, että EU-maiden olisi edelleenkin pyrittävä ehkäisemään saastumista sen sijaan, että ne vain poistaisivat saastuneita rantoja virallisista uimarantaluetteloista.

Uimavesien laatutesteissä mitataan vuosittain fysikaalisten, kemiallisten ja mikrobiologisten saasteiden määriä. EU:n uimavesidirektiivissä määritellään kaikkia jäsenvaltioita koskevat pakolliset vähimmäisvaatimukset sekä tietyt vapaaehtoiset normit sellaisille jäsenvaltioille, jotka haluavat seurata vesien laatua tarkemmin.

Rantalomaa suunnittelevien kannattaa tutustua komission verkkosivuilla oleviin vuotuisiin uimavesiraportteihin English ja interaktiivisiin karttoihin DeutschEnglishespañolfrançaisitalianomagyarpolski.

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä