Sti

Rent badevand i Europa til sommer - 02/06/2008

Svømmer på vej i land

Feriegæsterne kan roligt gå i vandet i Europa. De fleste badesteder opfylder kvalitetskravene.

Sommeren er snart over os, og millioner af feriegæster er ved at gøre klar til at indtage Europas strande. Men hvor rent er badevandet English? I denne uge offentliggjorde Kommissionen sin årlige rapport om kvaliteten af badevandet. Det ser lovende ud. Omkring 95 % af badestrandene og 89 % af floderne og søerne opfylder nu EU's kvalitetskrav.

Over 21 000 steder blev tjekket i 2007, og færre af dem blev slettet fra de nationale lister i år end forrige år. Det er jo gode nyheder, men EU lægger stadig stor vægt på, at medlemslandene hellere skulle fjerne forureningen ved kilden end slette badesteder fra listen, hvis de ikke er rene nok.

Badevandet testes hvert år for fysiske, kemiske og bakteriologiske forurenende stoffer. EU-reglerne indeholder minimumsstandarder, som medlemslandenes myndigheder skal overholde. Der er desuden supplerende kriterier for lande, der vil gå endnu længere.

Hvis du vil være sikker på, at dit feriemål er i orden, kan du tjekke årsrapporterne English og de interaktive kort DeutschEnglishespañolfrançaisitalianomagyarpolski på Kommissionens websted for badevand.

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links