Kruimelpad

Is uw stad een "groene" inspiratiebron? - 22/05/2008

Man ligt naast zijn fiets te lezen in een stadspark

De steden worden alsmaar groter. Daarom organiseert de EU een prijsvraag voor de groene hoofdstad van Europa. Zij wil daarmee bereiken dat de kwaliteit van het leven voor miljoenen stadsbewoners wordt verbeterd.

Als u in een groene en aangename stad woont met een goede staat van dienst op milieugebied, kan die misschien aanspraak maken op de onderscheiding "Groene hoofdstad van Europa".

Vier op de vijf Europeanen wonen in de stad. De behoefte aan een gezond, "groen" stadsmilieu English is nog nooit zo groot geweest. Om planners, lokale overheden en inwoners te inspireren, heeft de EU de Europese prijs voor groene steden English in het leven geroepen. Die zal jaarlijks worden uitgereikt aan de stad die zich het best om haar milieu heeft bekommerd en voor de gezondste leefomgeving voor haar inwoners heeft gezorgd. De steden hebben zelf het initiatief tot deze prijs genomen.  

Bij de toekenning zal vooral worden gelet op duurzame en innovatieve milieuoplossingen. Groene ruimte, schoon openbaar vervoer English en een creatieve aanpak van afvalproblematiek English en geluidsoverlast English leveren punten op. Een panel van deskundigen en een jury zullen de milieuprestaties en -plannen van de voorgedragen steden onder de loep nemen. 

De winnende stad moet als inspiratiebron gaan dienen. Zij zal haar ervaringen uitwisselen met andere steden in heel Europa, zodat die nieuwe "groene" ideeën opdoen.

Elke Europese stad met meer dan 200 000 inwoners kan zich inschrijven. De sluitingsdatum voor de eerste twee rondes (2010 en 2011) is 1 oktober 2008.

De toekenning van deze prijs is goed voor de reputatie van de winnende stad en helpt haar nieuwe talenten, bezoekers en bedrijven aan te trekken.

Groene steden: waar het leven goed is

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links