Navigointipolku

Onko kotikaupunkisi esimerkillisen vihreä? - 22/05/2008

Mies lukee puistossa polkupyöränsä vieressä

EU käynnistää kilpailun, jossa etsitään Euroopan vihreää pääkaupunkia. Kilpailun avulla halutaan kiinnittää huomiota kaupunkien elinympäristön vihreyteen ja parantaa miljoonien kaupunkilaisten elämänlaatua.

Jos kotikaupunkisi on vihreä ja viihtyisä ja sen ympäristöasiat on hyvin hoidettu, se voi tavoitella EU:n vihreä pääkaupunki ‑palkintoa.

Eurooppalaisista 80 % asuu kaupungeissa ja kaupungit vain kasvavat, joten kaupunkiympäristön English vihreys ja terveellisyys on tärkeämpää kuin koskaan ennen. EU on perustanut Euroopan vihreä pääkaupunki -palkinnon English kannustaakseen kaupunkisuunnittelijoita, viranomaisia ja asukkaita ympäristötekoihin. Palkinto myönnetään vuosittain kaupungille, joka parhaiten pitää huolta ympäristöstä ja tarjoaa asukkailleen terveellisimmän elinympäristön.

Palkintoidean ovat keksineet kaupungit itse, ja tavoitteena on edistää pitkän aikavälin innovatiivisia ympäristöratkaisuja. Palkinnon saamisen kriteereinä ovat laadukkaat viheralueet, puhdas julkinen liikenne English sekä luovat ratkaisut jätehuollon English ja meluntorjunnan English aloilla. Asiantuntijaryhmä ja tuomaristo arvioivat myös kaupunkien muita saavutuksia ympäristöasioissa ja niiden tulevia toimintasuunnitelmia. 

Palkinnon saaja toimii esimerkkinä muille kaupungeille, vaihtaa niiden kanssa tietoa parhaista käytännöistä ja kannustaa niitä ympäristöä säästävään kaupunkiasumiseen.

Kaikki eurooppalaiset kaupungit, joiden asukasluku on yli 200 000, voivat tavoitella palkintoa. Hakemusten määräaika (sekä vuoden 2010 että vuoden 2011 palkinnon osalta) on 1.10.2008.

Palkinto tuo voittajalle kansainvälistä mainetta ja näkyvyyttä, jonka odotetaan houkuttelevan matkailijoita ja liikeyrityksiä sekä tuovan uusia kehitysmahdollisuuksia.

Vihreät kaupungit – kestävää elämänlaatua

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä