Sti

Er din by rigtig grøn? - 22/05/2008

Ung mand ligger i en park og læser med sin cykel

I en tid, hvor Europas byer har vokseværk, lancerer EU en konkurrence om den mest miljøvenlige hovedstad. Formålet er at tilskynde byerne til at forbedre livskvaliteten for deres mange indbyggere.

Hvis din by er grøn og rar at bo i og gør en indsats for miljøet, har den måske en chance for at blive EU's første miljøhovedstad.

Fire ud af fem europæere bor i byer. Behovet for sunde og grønne byområder English har altså aldrig været større. For at inspirere byplanlæggere, kommuner og indbyggere indstifter EU en pris som Europas miljøhovedstad English. Prisen vil blive uddelt hvert år til den by, der passer bedst på miljøet og skaber de sundeste omgivelser for sine indbyggere.

Idéen til prisen kommer fra byerne selv og går ud på at belønne langsigtede og innovative miljøløsninger. Byerne får pluspoint for grønne områder, miljøvenlig offentlig transport English og kreative måder at håndtere affald English og støjproblemer English på. Et ekspertpanel og en jury vil både bedømme kandidaternes hidtidige miljøarbejde og deres planer for fremtiden. 

Som årets grønne foregangsby skal vinderen dele ud af sine erfaringer og netværke med andre europæiske byer for dermed at lægge kimen til større miljøbevidsthed over hele Europa.

Alle europæiske byer med mere end 200 000 indbyggere kan deltage. For både 2010 og 2011 er tilmeldingsfristen den 1. oktober 2008.

Det vil være rigtig god international reklame for den by, der vinder prisen. Den vil kunne tiltrække nye talenter, turister og virksomheder.

Grønne byer for et godt liv

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links