Cale de navigare

Europa îşi sărbătoreşte identitatea şi patrimoniul maritim - 21/05/2008

Data de 20 mai va fi, începând cu acest an, Ziua maritimă europeană.

Mările Europei sunt ameninţate de poluare şi de degradarea ecosistemelor, cauzate de pescuitul excesiv, de scurgerile de produse petroliere şi de schimbările climatice. Noua politică maritimă DeutschEnglishfrançais a Uniunii Europene oferă un răspuns global la aceste ameninţări şi propune o abordare constructivă constând în valorificarea avantajelor pe care le oferă zonele costiere ale Europei.

Ziua maritimă europeană DeutschEnglishfrançais, care va fi sărbătorită în fiecare an, este destinată să sensibilizeze publicul asupra importanţei mărilor Europei, să evidenţieze importanţa economică a industriei maritime şi să pună în valoare zonele costiere.  De asemenea, această zi va promova identitatea maritimă europeană şi va pune accentul pe modul în care mările pot ajuta Europa să facă faţă provocărilor globalizării. 

UE s-a implicat activ în protejarea şi conservarea mediului marin, depunând eforturi pentru stabilirea unor standarde de siguranţă mai riguroase şi pentru combaterea pescuitului ilegal.

Această primă ediţie a Zilei maritime europene a găzduit o conferinţă privind abordările regionale ale politicii maritime şi punerea ei în aplicare.

În cursul aceleiaşi săptămâni se desfăşoară o serie de manifestări la nivel regional:

  • Săptămâna mării Nederlands, un eveniment marcant în domeniul maritim (în Ţările de Jos, începând cu 24 mai);
  • RORO 2008 English, o manifestare dedicată sectorului de transport maritim (la Göteborg, în Suedia, până la 22 mai);
  • Cea de-a 68-a ediţie a Târgului internaţional de pescuit Englishitaliano (la Ancona, în Italia, în perioada 23-25 mai).

Interesul manifestat de Uniunea Europeană pentru problematica marină este ilustrat, de exemplu, de eforturile depuse pentru protejarea pescuitului de ton roşu în Atlanticul de Est  în 2008. Din nou, anul acesta există un risc ridicat de a ne confrunta cu problema pescuitului excesiv, având în vedere supracapacitatea flotei de pescuit europene. 

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile