Kruimelpad

Europa zet haar maritieme identiteit en erfgoed in het zonnetje. - 21/05/2008

Voortaan is 20 mei de Europese Dag van de zee. Op verschillende plaatsen in Europa vinden deze week evenementen over de zee plaats..

De Europese zeeën worden bedreigd door vervuiling en de ecosystemen worden aangetast door overbevissing, olielekkages en klimaatverandering. Het nieuwe maritieme beleid DeutschEnglishfrançais geeft niet alleen een veelomvattend antwoord op deze bedreigingen, maar ook een constructieve aanpak om de pluspunten van de kustgebieden te benutten.

De jaarlijkse Dag van de zee DeutschEnglishfrançais is bedoeld om mensen te wijzen op het belang van de zeeën, de zeevaart en de kustgebieden.  Ook de zeevaardersidentiteit van de Europeanen wordt benadrukt. Daarnaast wordt gekeken hoe de zeeën oplossingen kunnen bieden voor de problemen die de globalisering met zich meebrengt.

De EU houdt zich bezig met de bescherming en het behoud van het zeemilieu. Zij zet zich in voor strengere veiligheidsnormen en tegen illegale visserij.

Op de eerste Europese Dag van de zee vond een conferentie plaats over een regionale aanpak van het maritiem beleid en de uitvoering daarvan.

Deze week worden ook regionale evenementen georganiseerd:

  • de Week van de zee in Nederland, vanaf 24 mei,
  • RORO 2008 English, een zeevaartevenement  in Gotenburg, Zweden, tot 22 mei,
  • de 68e internationale visserijbeurs Englishitaliano in Ancona, Italië, 23-25 mei.

Een voorbeeld van de inspanningen van de EU op maritiem gebied is de speciale aandacht voor het oostelijke blauwvintonijnbestand. Er is dit jaar weer een grote kans op overbevissing vanwege de overcapaciteit van de Europese vissersvloot.

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links