Navigointipolku

EU juhlistaa merellistä ominaisluonnettaan ja kulttuuriaan - 21/05/2008

Toukokuun 20. päivänä vietettiin ensi kertaa Euroopan meripäivää.

Euroopan meret saastuvat ja niiden ekosysteemit heikentyvät ylikalastuksen, öljyvuotojen ja ilmastonmuutoksen vuoksi. EU:n vastaus näihin uhkiin on uusi meripolitiikka DeutschEnglishfrançais, johon sisältyy myös ratkaisumalleja Euroopan rannikkoalueiden tarjoamien mahdollisuuksien hyödyntämiseksi.

Vastaisuudessa vuosittain vietettävän meripäivän DeutschEnglishfrançais tarkoituksena on lisätä kansalaisten tietämystä Euroopan merien merkityksestä ja korostaa merenkulkualan taloudellista merkitystä ja rannikkoalueiden mahdollisuuksia. Tavoitteena on myös tuoda esiin Euroopan merellistä ominaisluonnetta ja sitä, mitä mahdollisuuksia meret tarjoavat, kun etsitään ratkaisuja globalisaation aiheuttamiin ongelmiin.

EU pyrkii aktiivisesti suojelemaan ja säilyttämään meriympäristöä. Se ajaa tiukempia turvavaatimuksia ja toimii laittoman kalastuksen torjumiseksi.

Ensimmäisenä Euroopan meripäivänä järjestettiin konferenssi, jossa käsiteltiin meripolitiikan alueellisia vaihtoehtoja ja sen käytännön toteuttamista.

Viikon mittaan järjestetään myös useita alueellisia tapahtumia:

  • Hollannissa alkaa 24.5. meriviikko Nederlands.
  • Göteborgissa järjestetään 22.5. merenkulkualan tapahtuma RORO 2008 English.
  • Italian Anconassa järjestetään 23.-25.5. 68. kansainväliset kalastusmessut Englishitaliano.

Yhtenä esimerkkinä EU:n panostuksesta meriasioihin on sen toiminta itäisen sinievätonnikalakannan säilyttämiseksi. Tänä vuonna ylikalastuksen vaara on jälleen suuri EU:n kalastuslaivaston ylikapasiteetin vuoksi.

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä