Sti

Europa i havets tegn - 21/05/2008

Den 20. maj er havets dag i Europa.

Overfiskning, olieudslip og klimaforandringer truer Europas have. Med sin nye havpolitik DeutschEnglishfrançais har EU fremlagt en samlet plan for at håndtere disse trusler og en konstruktiv model til at udnytte ressourcerne i Europas kystregioner.

Havets dag DeutschEnglishfrançais, som vil blive fejret hvert år, skal minde os alle om, hvor vigtige Europas have er, fremhæve søfartsindustriens økonomiske betydning og sætte øget fokus på kystregionerne. Dagen vil også være med til at synliggøre Europas identitet på søfartsområdet og understrege, hvordan havene hjælper Europa med at tackle globaliseringens udfordringer.

EU gør også en aktiv indsats for at beskytte og bevare havmiljøet, skærpe sikkerhedsstandarderne og bekæmpe ulovligt fiskeri.

På den første havets dag i Europa blev der holdt en konference om regionale tilgange til havpolitikken og dens praktiske gennemførelse.

Andre regionale arrangementer i samme uge:

  • havets uge Nederlands – i Holland fra den 24. maj
  • RORO 2008 English for søfartsindustrien – i Göteborg indtil den 22. maj
  • den 68. internationale fiskerimesse Englishitaliano – i Ancona i Italien, den 23.-25. maj.

Som eksempel på EU's initiativer på området kan nævnes indsatsen for at beskytte de østlige bestande af almindelig tun mod fangst i 2008. Der er stor fare for overfiskning igen i år på grund af overkapaciteten i den europæiske fiskerflåde.

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links