Cale de navigare

Nu vă înregistraţi, nu aveţi acces pe piaţă! - 13/05/2008

Uniunea Europeană face apel la operatorii industriali să-şi înregistreze substanţele chimice, în aplicarea noului regulament REACH.

Termenul limită pentru înregistrarea substanţelor chimice se apropie. „Preînregistrarea” substanţelor, în perioada 1 iunie – 1 decembrie, le dă importatorilor şi producătorilor posibilitatea de a evita testările inutile şi de a câştiga mai mult timp pentru înregistrarea definitivă.

Regulamentul REACH English obligă toate întreprinderile cu sediul în UE să înregistreze (sau să preînregistreze) substanţele chimice English pe care le produc sau le importă în cantităţi mari – de cel puţin o tonă pe an. Informaţiile furnizate de acestea vor fi folosite pentru a evalua riscurile la adresa siguranţei şi pentru a vedea în ce măsură substanţele chimice pot afecta sănătatea oamenilor şi mediul.

„Regulamentul REACH este cel mai ambiţios act legislativ din lume în domeniul substanţelor chimice”, a explicat comisarul european pentru mediu, Stavros Dimas.  „Acesta va aduce o contribuţie inestimabilă la gestionarea sigură a substanţelor chimice pe teritoriul UE”. Peste 30 000 de substanţe (acizi, metale, solvenţi etc.) fac obiectul cerinţelor de preînregistrare şi înregistrare.

Preînregistrarea va ajuta întreprinderile să facă schimb de informaţii şi să-şi diminueze costurile prin evitarea testărilor care nu sunt necesare. În plus, le va permite să câştige mai mult timp pentru înregistrarea definitivă. Agenţia Europeană pentru Produse Chimice (ECHA ) a propus prelungirea cu 3 până la 11 ani a termenelor limită pentru întreprinderile care îşi preînregistrează substanţele.

Întreprinderile care nu îşi îndeplinesc obligaţiile de preînregistrare, în perioada 1 iunie – 1 decembrie 2008, vor fi nevoite să-şi întrerupă imediat activităţile de producţie sau import. Pentru a relua aceste activităţi, vor fi nevoite să urmeze întreaga procedură de înregistrare.

La data de 29 aprilie, Biroul European pentru Substanţe Chimice(BESC English) a aniversat 15 ani de monitorizare a substanţelor chimice periculoase. Perioada de preînregistrare va începe în ziua în care BESC va transfera competenţele sale noii Agenţii ECHA.

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile