Navigointipolku

Kemikaalien rekisteröinnin määräaika lähenee. - 13/05/2008

Kemikaalien valmistajien ja maahantuojien on viimeistään nyt aika ryhtyä uuden REACH-asetuksen edellyttämiin toimiin.

Jos kemikaalit esirekisteröidään 1.6.-1.12. välisenä aikana, valmistajat ja maahantuojat voivat välttyä testeiltä ja saada lisäaikaa täydellisen rekisteröinnin tekemiseen.

REACH English-asetus edellyttää, että kaikki EU:ssa toimivat yritykset rekisteröivät tai esirekisteröivät  kemikaalit English, joita ne valmistavat tai tuovat maahan yli tonnin vuodessa. Tietojen perusteella arvioidaan turvallisuusriskejä ja sitä, miten kemikaalit mahdollisesti vaikuttavat terveyteen ja ympäristöön.

Ympäristökomissaari Stavros Dimasin mukaan REACH on koko maailmassa ainutlaatuisen edistyksellinen lainsäädäntöpaketti ja parantaa kemikaaliturvallisuutta EU:ssa huomattavasti. Esirekisteröinti- ja rekisteröintivaatimukset koskevat yli 30 000 ainetta (esim. happoja, metalleja, liuottimia).

Esirekisteröinnin avulla yritysten tiedonvaihto helpottuu, ja ne voivat välttyä testauksista. Samalla ne saavat lisäaikaa varsinaista rekisteröintiä varten. Euroopan kemikaalivirasto (ECHA ) on esittänyt, että esirekisteröinnin tehneet yritykset saisivat 3-11 vuotta pidemmän rekisteröimisajan.

Yritysten, jotka eivät huolehdi kemikaaliensa esirekisteröinnistä 1.6.-1.12.2008, on välittömästi lopetettava niiden valmistus tai maahantuonti, ja ne voivat jatkaa sitä vasta saatettuaan täydellisen rekisteröintiprosessin loppuun.

Vaarallisia kemikaaleja valvonut Euroopan kemikaalitoimisto (ECB English) täytti 15 vuotta 29.4.2008. Esirekisteröitymisaika alkaa samana päivänä, jolloin ECB virallisesti luovuttaa siihen liittyvät tehtävänsä ECHA:lle.

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä