Sti

Ingen data, intet marked! - 13/05/2008

EU opfordrer industrien til at registrere deres kemikalier og gøre sig klar til de nye REACH-regler, så vi kan bruge kemikalierne sikkert.

Fristen for at registrere kemikalier nærmer sig med hastige skridt. Ved at "forhåndsregistrere" kemikalier mellem 1. juni og 1. december kan importører og producenter undgå overflødige forsøg og få mere tid til at foretage den komplette registrering.

REACH English-reglerne betyder, at alle virksomheder i EU skal registrere (eller forhåndsregistrere) de kemikalier English, de producerer eller importerer, når der er tale om en betydelig mængde – et ton eller mere om året. Oplysningerne skal bruges til at vurdere, hvor sikre kemikalierne er, og hvordan de kan påvirke vores sundhed og miljøet.

"REACH er den mest ambitiøse kemikalielovgivning i verden", udtaler miljøkommissær Stavros Dimas. "Den vil give et uvurderligt bidrag til sikker forvaltning af kemikalier i EU." Ca. 30 000 stoffer – syrer, metaller, opløsningsmidler m.m. –  vil skulle (forhånds)registreres.

Med forhåndsregistreringen kan virksomhederne udveksle oplysninger og mindske deres omkostninger, fordi de undgår overflødige forsøg. Og de vil også få mere tid til at foretage den komplette registrering. Det Europæiske Kemikalieagentur (ECHA ) har nemlig foreslået at forlænge fristen med 3-11 år for virksomheder, der forhåndsregistrerer deres kemikalier.

Virksomheder, der ikke forhåndsregistrerer mellem 1. juni og 1. december 2008, vil være nødt til at afbryde deres produktion eller import, indtil de har foretaget en komplet registrering af kemikalierne.

Den 29. april kunne Det Europæiske Kemikaliekontor (ECB English) fejre 15 års virke med at overvåge farlige kemikalier. Startskuddet til forhåndsregistreringen lyder den dag, hvor kemikaliekontoret officielt giver stafetten videre til det nye kemikalieagentur.

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links