Sti

Nej tak til farlige produkter - 17/04/2008

Som forbrugere kan vi føle os mere trygge i dag end nogensinde før takket være bedre national overvågning, viser ny RAPEX-rapport.

EU's detektivarbejde giver pote – flere og flere farlige forbrugerprodukter bliver fjernet fra markedet. I 2007 blev 1 605 produkter anmeldt til det særlige RAPEX-varslingssystem English. Det er 53 % flere end året før.

EU-landene er helt klart blevet bedre til at holde øje med farlige produkter. Også lande, der tidligere ikke var så årvågne, har nu oppet sig. Det viser den nye årsrapport English om RAPEX.

Øverst på listen over anmeldte produkter i 2007 ligger legetøj (417) efterfulgt af motorkøretøjer (197), elartikler (156) og kosmetik (81). Hver uge offentliggøres en liste English over, hvilke produkter landene har anmeldt – fordi de kan forårsage fysiske skader, kvælning eller elektrisk stød eller er brandfarlige.

Kina var igen i år "topscorer" med 700 anmeldte produkter. Det vil EU have rettet op på. Derfor holder man et seminar i Kina til juni, hvor de kinesiske myndigheder vil blive orienteret om det nye lovforslag om sikkert legetøj English. Man vil også komme ind på andre sikkerhedsspørgsmål. EU vil desuden holde et topmøde om produktsikkerhed med USA og Kina i Bruxelles til november.

Ifølge forbrugerkommissær Meglena Kuneva er målet med RAPEX og EU's øvrige sikkerhedstiltag klart: "Når forbrugerne står i butikken og skal vælge et produkt, skal de ikke være bekymrede for, om produktet nu også er farligt".

Læs mere om dine rettigheder som forbruger English

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links