Cale de navigare

Consumul excesiv de alcool distruge vieţi pe tot cuprinsul UE - 16/04/2008

Regiunea cu cel mai mare consum de alcool din lume ia măsuri pentru a stopa acest fenomen, în urma constatării unor tendinţe îngrijorătoare.

În ce moment o ieşire cu prietenii, la un pahar, se transformă în abuz de alcool? Se pare că linia care desparte consumul responsabil de băuturi de cel periculos nu este foarte clară pentru multe persoane, de vreme ce aproape 200 000 de europeni mor anual din cauza abuzului de alcool. 

Consumul de alcool în rândul minorilor, precum şi numărul mare de accidente cauzate de consumul de băuturi la volan (acestea reprezentând un sfert din totalul accidentelor), stârnesc îngrijorare în toată Europa. Deşi unele ţări încearcă şi reuşesc să combată aceste fenomene la nivel naţional, eforturile lor pot fi zădărnicite de publicitatea şi comercializarea transfrontalieră de băuturi alcoolice .

Cei mai vulnerabili sunt în special tinerii. Unul din patru decese survenite în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 şi 29 de ani se datorează incidentelor legate de consumul de alcool! Mai mult decât atât, un sondaj Englishfrançais efectuat de curând arată că 19% dintre tinerii între 15 şi 24 de ani beau câte cel puţin cinci pahare la o petrecere.

Pe lângă stabilirea unei strategii în vederea reducerii efectelor nocive ale consumului de alcool English în întreaga Europă, UE a creat forumul european pe tema „Alcoolul şi sănătatea” English (reunind 40 de întreprinderi şi organizaţii neguvernamentale), cu scopul de a combate fenomenul consumului de alcool în rândul minorilor, de a sensibiliza publicul cu privire la efectele abuzului de alcool şi de a promova practici comerciale şi publicitare responsabile în acest domeniu.

În cadrul forumului, comisarul pentru sănătate, Androulla Vassiliou, a subliniat tragedia socială pe care o reprezintă consumul excesiv de alcool: „Consumul iresponsabil de alcool dăunează sănătăţii şi distruge perspectivele educaţionale şi profesionale ale multor tineri şi tinere şi, în multe cazuri, ucide oameni care ar fi putut avea toată viaţa înainte.”

Forumul a formulat 78 de angajamente, dintre care:

  • formarea personalului angajat în vânzări, în magazine şi baruri, în vederea abordării corecte a tinerilor care încearcă să cumpere ilegal alcool;
  • angajarea moaşelor în procesul de informare a femeilor cu privire la pericolele consumului de alcool pe durata conceperii copiilor sau pe durata sarcinii;
  • consolidarea rolului grupurilor de sprijin reciproc.

De asemenea, forumul va primi consiliere ştiinţifică din partea unui grup de experţi şi va centraliza idei şi bune practici, identificând domeniile în care este nevoie de proiecte şi asigurând desfăşurarea eficientă a acestora.

Informaţii suplimentare despre efectele nocive ale consumului de alcool în Europa DeutschEnglishespañolfrançais

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile