Navigointipolku

Ympäristönsuojelu – hyviä aikomuksiako? - 25/03/2008

Nainen pyöräilee portugalilaisessa kaupungissa

Eurooppalaiset kantavat yhä enemmän huolta ympäristön tilasta. Valitettavasti konkreettiset teot jäävät usein vain hyviksi aikomuksiksi.

EU-kansalaisista 96 % on sitä mieltä, että maapallon pelastaminen on tärkeä asia, mutta vain harvat haluavat vaikuttaa asiaan muuttamalla omaa käyttäytymistään. Tämä käy ilmi hiljattain julkaistusta tutkimuksesta, jossa selvitettiin EU-kansalaisten ympäristöasenteita. DeutschEnglishfrançais

Suurin osa meistä tunnustaa, että voimme itse osallistua ympäristönsuojeluun, mutta ei ole kuitenkaan suuremmin huolissaan omista kulutustottumuksistaan.On siis epätodennäköistä, että käyttäisimme vähemmän autoa tai ostaisimme ympäristöystävällisiä tuotteita.

Ihmisillä on paljon hyviä aikomuksia, niiden toteuttaminen vain on vaikeaa. Omaehtoisen toiminnan sijaan eurooppalaiset odottavat, että heidän päättäjänsä ottavat ohjat käsiinsä. Kaksi kolmasosaa kansalaisista on sitä mieltä, että ympäristöä koskevat päätökset olisi tehtävä yhdessä Euroopan-tasolla, ja 85 % katsoo, että EU-lainsäädäntö on tarpeen. Viesti näyttää olevan selkeä – ympäristönsuojelusta on annettava määräyksiä, pelkät vaihtoehdot eivät riitä.

Meillä on kuitenkin kaikilla runsaasti mahdollisuuksia pienentää ekologista jalanjälkeämme.EU:n laatimilta verkkosivustoilta saa vinkkejä siitä, miten voimme muuttaa jokapäiväistä käyttäytymistämme.

Tutkimuksesta käy myös ilmi, että tiedot ympäristöasioista vaihtelevat suuresti maasta toiseen.Eniten tietoa on EU:n pohjois- ja länsiosissa, tyypillisesti vähiten taas eteläosissa ja EU:n uusissa jäsenmaissa.

Kroatialaisessa Koprivincan kaupungissa English on toimittu tehokkaasti ympäristön hyväksi, ja kaupunki voitti vuoden 2008 liikkujan viikon English palkinnon.Koprivincassa on edistetty kävelyä ja pyöräilyä sekä varattu osa teistä moottoroimattomille kulkuneuvoille ja lisätty vaihtoehtoisten polttoaineiden käyttöä julkisessa liikenteessä.

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä