Sti

Hvor grøn er du? - 25/03/2008

Kvinde på firehjulet cykel i by i Portugal

Europæerne er nok blevet meget miljøbevidste, men når det kommer til stykket, bliver det stadig ved de gode intentioner.

96 % af europæerne siger, at det er vigtigt at redde jorden, men de færreste er villige til selv at ændre adfærd. Det fremgår af den seneste undersøgelse af europæernes holdninger til miljøet DeutschEnglishfrançais.

Selv om de fleste af os godt er klar over, at vi selv burde være med til at beskytte miljøet, er vi kun sjældent bekymrede over vores egne forbrugsmønstre. Vi er altså mindre tilbøjelige til at blive grønne og lade bilen stå og gå over til miljøvenlige varer.

Der er masser af gode intentioner, men de bliver ikke ført ud i livet. Det ser snarere ud til, at europæerne forventer, at myndighederne skal vise vejen. To tredjedele går ind for, at miljøbeslutninger træffes i fællesskab på europæisk plan, og 82 % mener, at EU-regler er påkrævede. Budskabet synes klart: Vi skal tvinges til at være grønne.

Ikke desto mindre er der meget, vi selv kan gøre for at mindske vores CO2-fodspor. For at få folk i gang har EU lanceret en række websteder med tips til, hvordan vi kan ændre vores daglige adfærd.

Undersøgelsen viser også, at folks viden om miljøspørgsmål varierer meget fra det ene EU-land til det andet. De bedst informerede bor især i de nordlige og vestlige dele af EU, mens de, der føler sig dårligst informeret, ofte kommer fra Sydeuropa og de nye EU-lande.

Byen Koprivnica English i Kroatien er kommet på miljøkalenderen 2008 ved at løbe med prisen under den europæiske miljøtrafikuge English. Koprivnica bidrager blandt andet til miljøbeskyttelsen ved at tilskynde borgerne til at gå eller tage cyklen. Byen giver også en del af vejene tilbage til den ikke-motoriserede trafik og øger brugen af alternative brændstoffer i den offentlige transport.

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links