Navigacijska pot

Ne kupujte mačka v žaklju! - 10/03/2008

Nakupovalka z vrečko na glavi

Najboljša evropska kampanja za ozaveščanje o potrošnikovih pravicah.

Nagrado evropske kampanje za ozaveščanje o pravicah potrošnikov prejme Finska za spletno izobraževalno igrico, ki mlade potrošnike ozavešča o njihovih pravicah in dolžnostih pri nakupih na spletu. Izide tekmovanja je danes oznanila komisarka za potrošniške zadeve Meglena Kuneva. Prejemnice posebne nagrade tega prvega tekmovanja za najučinkovitejšo nacionalno kampanjo o pravicah potrošnikov so tudi Irska, Združeno kraljestvo, Estonija in Norveška.

Skupaj je bilo za prvo nagrado za ozaveščanje potrošnikov o njihovih pravicah English nominiranih 27 kandidatov, ki so zajeli širok razpon tem – pravice letalskih potnikov, internetne goljufije, zavajajoče oglaševanje in obveščanje o živilih.

Od zdaj naprej bo to nagrado vsako leto ob evropskem dnevu potrošnikov English (15. marca) prejela nacionalna kampanja, ki je najuspešneje obveščala potrošnike o njihovih pravicah.

Dobro obveščeni potrošniki pomagajo pri oblikovanju trga in spodbujanju konkurence. Letošnji evropski dan potrošnikov se osredotoča na dejstvo, da potrošniki ne morejo vedno izbrati ozaveščeno, saj cene niso vedno pregledne ali pa primerjava ponudb ni enostavna. Politika o varstvu potrošnikov mora to popraviti.

Evropski dan potrošnikov želi z dogodki, ki so organizirani po vsej Evropi, in s seminarji o pravicah potrošnikov ozavestiti prebivalce Evrope o zadevah v zvezi z varstvom potrošnikov.

Imate težave s proizvodom, ki ste ga kupili v drugi evropski državi?Obrnite se na Evropsko mrežo centrov za varstvo potrošnikov English.

Različica z močnim kontrastom Normalna velikost črk Povečaj črke za 200 odstotkov pošlji prijatelju natisni stran

 

Ste našli želene informacije?

Da Ne

Kaj ste iskali?

Ali imate kakšne predloge?

Uporabne povezave