Cale de navigare

Nu cumpăraţi cu ochii închişi! - 10/03/2008

Consumator cu o pungă pe cap

Cea mai eficientă campanie de sensibilizare a consumatorilor europeni faţă de drepturile lor a fost recompensată.

Premiul pentru cea mai bună campanie de sensibilizare a consumatorilor europeni se acordă Finlandei, pentru un joc pe internet destinat să îi sensibilizeze pe tinerii consumatori în legătură cu drepturile şi obligaţiile care le revin în calitate de cumpărători on-line. Rezultatele concursului au fost anunţate, în această dimineaţă, de către dna Meglena Kuneva, comisarul european pentru protecţia consumatorilor. Estonia, Irlanda, Norvegia, Regatul Unit şi Ungaria au câştigat premii speciale - este primul concurs european pentru desemnarea celei mai bune campanii naţionale pentru protecţia drepturilor consumatorilor.

În total, au fost nominalizate 27 de proiecte pe teme variate precum drepturile pasagerilor aerieni, frauda pe internet, publicitatea înşelătoare şi informaţii din domeniul alimentar.

În viitor, pentru a marca Ziua europeană a drepturilor consumatorilor English (15 martie), acest premiu va recompensa, anual, campania naţională care i-a informat cel mai bine pe consumatori cu privire la drepturile lor.

Prezenţa pe piaţă a unor consumatori bine informaţi contribuie la modelarea pieţei şi la încurajarea concurenţei. În acest an, Ziua consumatorilor europeni se concentrează asupra faptului că nu întotdeauna consumatorii pot face alegeri în cunoştinţă de cauză,  de exemplu, atunci când nu pot vedea preţurile clar afişate sau când nu pot compara uşor ofertele. Este nevoie ca politica privind protecţia consumatorilor să remedieze acest aspect.

Ideea care stă la baza Zilei europene a drepturilor consumatorilor este sensibilizarea consumatorilor europeni prin manifestări ce vor fi organizate peste tot în Europa, seminarii privind drepturile consumatorilor şi centre de informare mobile.  

Aveţi probleme cu un produs pe are l-aţi cumpărat într-o altă ţară europeană?Contactaţi  reţeaua centrelor europene ale consumatorilor English.

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile