Kruimelpad

Consument met een papieren zak over haar hoofd

Effectiefste Europese consumentencampagne toont consument zijn rechten

De winnaar van de wedstrijd om de beste Europese campagne voor consumentenrechten is Finland, met een online spel waarbij jonge consumenten meer te weten komen over hun rechten en verantwoordelijkheden als zij online winkelen. De winnaars van de wedstrijd werden vanmorgen bekendgemaakt door de commissaris voor Consumentenzaken Meglena Kuneva. Ierland, het VK, Hongarije, Estland en Noorwegen vielen in verschillende categorieën ook in de prijzen.

In totaal waren er 27 gegadigden voor deze eerste EU-prijs voor de beste campagne voor consumentenrechten English. De onderwerpen liepen uiteen van de rechten van vliegtuigpassagiers, internetfraude, misleidende reclame tot informatie over voeding.

De prijs zal voortaan elk jaar voorafgaand aan de Europese dag van de consument English (15 maart) worden uitgereikt aan de nationale campagne die er het best in geslaagd is consumenten op hun rechten te wijzen.

Goed geïnformeerde consumenten maken de markt gezond en geven de concurrentie een impuls.  Dit jaar is de Europese dag van de consument gericht op het feit dat consumenten niet altijd in staat zijn een weloverwogen keus te maken. Als zij de prijzen bijvoorbeeld niet goed kunnen zien, kunnen zij aanbiedingen niet goed vergelijken. Het consumentenbeleid wil daar iets aan doen.

Het idee achter de consumentendag is de Europeaan voor te lichten over onderwerpen die consumenten aangaan via evenementen die in heel Europa worden georganiseerd, mobiele informatiecentra en seminars over consumentenrechten.

Heeft u een probleem met een product dat u in een ander EU-land heeft gekocht?Neem dan contact op met het Europese netwerk van bureaus voor consumentenvoorlichting English.

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links