Navigointipolku

Euroopan kuluttajapalkinto Suomeen - 10/03/2008

Kuluttaja pussi päässä

Kuluttajaviraston verkkopeli Galactor – The Codebreakers on voittanut Euroopan kuluttajapalkinnon.

Pelin tarkoitus on opettaa nuorille kuluttajille verkkokauppaan liittyviä oikeuksia ja vastuuta. Kuluttajansuoja-asioista vastaava komissaari Meglena Kuneva julkisti Euroopan kuluttajapäivän English kunniaksi järjestetyn kuluttajakampanjakilpailun voittajat tänään. Kilpailu järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa. Irlanti, Yhdistynyt kuningaskunta, Unkari, Viro ja Norja saivat alakohtaiset erityispalkinnot omista kampanjoistaan.

EU:n kuluttajapalkintoa English tavoitteli 27 kampanjaa, jotka käsittelivät monia eri aiheita – lentomatkustajien oikeuksia, nettihuijauksia, harhaanjohtavaa mainontaa ja elintarvikkeita koskevia tietoja.

Palkinto tehokkaimmasta kuluttajakampanjasta jaetaan vastaisuudessa joka vuosi Euroopan kuluttajapäivän kunniaksi. Päivää vietetään 15. maaliskuuta.  

Tiedostavat kuluttajat muokkaavat markkinoita ja tehostavat kilpailua. Tämänvuotisena kuluttajapäivänä kiinnitetään erityistä huomiota siihen, että kuluttajille ei aina anneta riittävästi tietoa valintojen pohjaksi. Hintoja ei ole aina ilmoitettu selvästi, ja tarjousten vertailu on vaikeaa. Kuluttajapolitiikan on puututtava näihin epäkohtiin.

Teemapäivänä kiinnitetään eurooppalaisten huomiota kuluttaja-asioihin eri puolilla Eurooppaa järjestettävien tapahtumien ja seminaarien avulla.

Onko sinulla ongelmia toisessa EU-maassa ostetun tuotteen kanssa?Ota yhteyttä EU-kuluttajaneuvontakeskusten verkkoon (ECC NetworkEnglish).

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä