Sökväg

Ungdomarna och säkerheten på Internet: Det måste vi diskutera! - 12/02/2008

Två barn framför en bärbar dator

Med anledning av Safer Internet Day anordnar EU-kommissionen ett forum för att etablera en dialog med ungdomar och göra vuxna medvetna om farorna på webben.

Internet och de nya medierna är en del av vardagen för barn och ungdomar.

Men de vuxna är inte alltid på det klara med hur ungdomarna använder dessa tekniker och vilka faror de utsätter sig för.

EU-kommissionen vill föra en dialog med ungdomarna för att avgöra vad de behöver för att kunna använda tekniken på ett säkert sätt och förebygga riskerna. Därför anordnar kommissionen den 12 februari i Bryssel ett europeiskt ungdomsforum English som ska ägnas åt säkerheten på Internet.

I anslutning till detta forum kommer 27 ungdomar från nio länder att träffa två EU-kommissionärer. Den ena är Viviane Reding, som har ansvar för informationssamhället och medierna, och den andra är Meglena Kuneva, som har ansvar för konsumentskydd. Det blir ett unikt tillfälle för ungdomarna att berätta hur de använder exempelvis Internet och mobiltelefoner, vilka faror de ser, hur de reagerar på dessa faror och vilka lösningar de föreslår.

Bortsett från säkerhetsaspektern vill EU-kommissionen se till att alla har tillgång till informationssamhället. Det är temat för kommissionens upplysningskampanj ”e-integration: kom med! English”.

I samband med Safe Internet Day utser Viviane Reding vinnarna i den tävling DeutschEnglishfrançais om nya sätt att göra folk uppmärksamma på säkerhetsaspekterna med Internet som riktar sig till EU-ungdomar. Det planeras också evenemang av olika slag i medlemsländerna DeutschEnglishfrançais.

Välj hög kontrast Normal textstorlek Öka textstorlek med 200 procent Tipsa en vän Skriv ut denna sida

 

Hittade du vad du letade efter?

Ja Nej

Vad letade du efter?

Har du några förslag på förbättringar?

Länkar