Navigacijska pot

Mladi o varni rabi interneta - 12/02/2008

Otroka s prenosnim računalnikom

Ob dnevu varne rabe interneta pripravlja Evropska komisija forum, namenjen pogovoru z mladimi in ozaveščanju odraslih.

Internet in novi mediji so postali del vsakdanjega življenja otrok in mladostnikov.

Toda odrasli premalo vedo o tem, kako mladi uporabljajo nove tehnologije in kakšnim nevarnostim se pri tem izpostavljajo.

Komisija je zato 12. februarja v Bruslju pripravila evropski forum English o varni rabi interneta, na katerem se želi z mladimi pogovoriti o uporabi interneta in preprečevanju tveganj.

27 mladih iz devetih držav se bo srečalo z dvema evropskima komisarkama: Viviane Reding, odgovorno za informacijsko družbo in medije, ter Megleno Kunevo, odgovorno za varstvo potrošnikov. Mladi bodo lahko povedali, kako in kdaj uporabljajo internet in mobilne telefone, kakšne nevarnosti skrivajo te nove tehnologije, kako se z njimi spopadajo in kakšne ukrepe priporočajo.

Komisija si prizadeva vsakemu posamezniku zagotoviti varen dostop do interneta in vključenost v informacijsko družbo. Temu je namenila tudi akcijo ozaveščanja javnosti „e-vključenost – tudi zate!“

Viviane Reding bo ob dnevu varne rabe interneta razglasila nagrajence natečaja DeutschEnglishfrançais za mlade Evropejce o ozaveščanju javnosti o varni rabi interneta. Številne prireditve pripravljajo tudi v državah članicah DeutschEnglishfrançais.

Različica z močnim kontrastom Normalna velikost črk Povečaj črke za 200 odstotkov pošlji prijatelju natisni stran

 

Ste našli želene informacije?

Da Ne

Kaj ste iskali?

Ali imate kakšne predloge?

Uporabne povezave