Cale de navigare

Tinerii şi siguranţa pe internet -  un subiect în dezbatere - 12/02/2008

Doi copii în faţa unui laptop

Cu ocazia Zilei pentru un internet mai sigur, Comisia organizează un forum pentru a dialoga cu tinerii şi pentru a-i sensibiliza pe adulţi faţă de această problemă.

Astăzi, internetul şi noile mijloace de comunicare în masă fac parte din viaţa cotidiană a copiilor şi adolescenţilor.

Nu întotdeauna adulţii sunt însă la curent cu modul în care tinerii utilizează aceste tehnologii şi cu pericolele la care se expun.

Din dorinţa de a dialoga cu tinerii în scopul identificării nevoilor acestora în materie de utilizare şi prevenire a riscurilor, Comisia organizează la 12 februarie, la Bruxelles, un forum european English al tineretului consacrat siguranţei pe internet.

Cu această ocazie, 27 de adolescenţi din 9 ţări se vor întâlni cu doi membri ai Comisiei Europene: Viviane Reding, comisarul european pentru societatea informaţională şi mass-media, şi Meglena Kuneva, comisarul european pentru protecţia consumatorilor. Tinerii vor avea ocazia unică de a vorbi despre modul în care utilizează tehnologii precum internetul şi telefoanele mobile, despre pericolele cu care se confruntă, despre cum reacţionează la acestea şi despre măsurile pe care le propun.

Dincolo de problema securităţii, Comisia doreşte să garanteze că fiecare cetăţean are acces la societatea informaţională. Această idee stă la baza campaniei sale de sensibilizare, «e-Inclusion: Be part of it!» English („e-incluziunea, participă şi tu!”)

Cu prilejul Zilei pentru un internet mai sigur, Viviane Reding îi va desemna pe câştigătorii unui concurs DeutschEnglishfrançais de creare de instrumente de sensibilizare la problema securităţii pe internet, care se adresează tinerilor europeni. De asemenea, statele membre DeutschEnglishfrançais vor găzdui o serie de manifestări pe această temă.

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile