Navigációs útvonal

A fiatalok és a biztonságos internethasználat: beszélnünk kell róla! - 12/02/2008

Két kisgyerek számítógép előtt

A biztonságosabb internet napja alkalmából a Bizottság beszélgetésre invitálta az európai fiatalokat. A fórum többek között arra szolgált, hogy felhívja a figyelmet: foglalkoznunk kell az internethasználat biztonságának kérdésével.

Az internet és a legújabb médiaeszközök manapság a gyerekek és a fiatal korosztályok számára a mindennapi élet természetes tartozékai.

A felnőttek azonban nem minden esetben vannak tudatában annak, hogy az ifjú generációk hogyan használják ezeket a technológiákat, és eközben milyen veszélyeknek vannak kitéve.

A Bizottság párbeszédet kívánt kezdeményezni az európai fiatalokkal annak érdekében, hogy kiderítse, milyen problémákkal szembesülnek az új médiaeszközök használata során, és milyen lépéseket látnak szükségesnek a kockázatok elhárítására. A párbeszédre a mai napon, február 12-én Brüsszelben, egy európai szintű fórum keretében került sor.

Ez alkalomból 9 különböző nemzet 27 ifjú polgára érkezett a belga fővárosba, hogy az Európai Bizottság két tagjával, Viviane Reding médiaügyi biztossal és Meglena Kuneva fogyasztásvédelemért felelős biztossal találkozzon. A fórum egyedülálló lehetőséget biztosított arra, hogy kiderüljön, a fiatalok hogyan használják a különböző technológiákat, köztük az internetet és a mobiltelefont, milyen veszélyekkel szembesülnek és hogyan reagálnak azokra, illetve milyen megoldásokat javasolnak a biztonság javítására.

Az internethasználat biztonságán túl  a Bizottság azt is garantálni szeretné, hogy minden európai polgárnak egyenlő esélye legyen bekapcsolódni az információs társadalomba. Ismeretterjesztő és figyelemfelkeltő kampányának szlogenje: „e-Integráció – Kapcsolódj be Te is English!”

A biztonságosabb internethasználat témájában indított verseny eredményhirdetésére szintén a mai napon került sor. A győztesek nevét a verseny védnöke, Viviane Reding ismertette. A versenyben részt vevő európai fiatalok feladata olyan médiaeszköz készítése volt, amely a biztonságos internethasználat fontosságára hívja fel a figyelmet. A nap folyamán az Unió többi tagállamában DeutschEnglishfrançais is számos program várta az érdeklődőket.

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek