Navigointipolku

Turvallisesti nettiin - 12/02/2008

Kaksi lasta käyttää kannettavaa tietokonetta

Tiistaina 12.2. vietetään Tietoturvapäivää. Euroopan komissio järjestää teemapäivän yhteydessä nuorisolle suunnatun keskustelufoorumin ja kiinnittää myös aikuisten huomiota turvalliseen netinkäyttöön.

Internet ja kännykät ovat nykyään osa lasten ja nuorten jokapäiväistä elämää. Aikuiset eivät aina ole tietoisia siitä, miten nuoret käyttävät uusmediaa ja millaisia vaaroja siihen liittyy.  

Euroopan komissio haluaa kuulla eurooppalaisia nuoria netinkäyttöön ja riskien torjuntaan liittyvistä tarpeista. Se järjestää Brysselissä Tietoturvapäivänä nuorille suunnatun keskustelufoorumin English.

Foorumiin kokoontuu 27 nuorta yhdeksästä Euroopan maasta. He tapaavat myös kaksi komission jäsentä, tietoyhteiskunnasta ja viestimistä vastaavan Viviane Redingin ja kuluttajansuoja-asioista vastaavan Meglena Kunevan. Tapahtuma tarjoaa nuorille ainutlaatuisen tilaisuuden keskustella siitä, miten he käyttävät uutta teknologiaa, millaisia vaaroja he ovat kohdanneet, miten he niihin reagoivat sekä millaisia toimintatapoja he suosittelevat.

Turvallisuuskysymysten lisäksi komissio haluaa tähdentää, että tietoyhteiskunta olisi saatava kaikkien kansalaisten ulottuville. Tietoyhteiskunnan syrjimättömyys on sen e-Inclusion English-kampanjan keskeinen teema.

Komissaari Reding julkistaa tietoturvapäivänä myös nuorille suunnatun tietoturva-aiheisen kilpailun DeutschEnglishfrançais voittajat. Kilpailutöillä halutaan kiinnittää nuorten huomiota turvalliseen netinkäyttöön.  Lisäksi eri EU-maissa DeutschEnglishfrançais järjestetään tietoturvapäivänä monenlaisia tapahtumia.

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä