Διαδρομή πλοήγησης

Οι νέοι μιλούν για τους κινδύνους στο Διαδίκτυο - 12/02/2008

Δύο παιδιά μπροστά σε φορητό υπολογιστή

Με την ευκαιρία της Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, η Επιτροπή διοργανώνει ένα φόρουμ για να ξεκινήσει διάλογο με τους νέους και να ευαισθητοποιήσει τους ενηλίκους σχετικά με το θέμα.

Το Διαδίκτυο και τα νέα μέσα μαζικής επικοινωνίας αποτελούν πλέον μέρος της καθημερινότητας παιδιών και εφήβων.

Όμως, συχνά οι ενήλικοι δεν είναι καλά πληροφορημένοι για το πώς οι νέοι χρησιμοποιούν αυτές τις τεχνολογίες ούτε για τους κινδύνους τους οποίους συνεπάγεται η χρήση τους.

Για να κατανοήσει καλύτερα τις ανάγκες των νέων στον τομέα των νέων τεχνολογιών και στον τομέα της πρόληψης των συναφών κινδύνων, η Επιτροπή εγκαινιάζει διάλογο μαζί τους διοργανώνοντας σήμερα στις Βρυξέλλες Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας English για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο.

Μια ομάδα 27 εφήβων από 9 χώρες θα συναντήσουν δύο Ευρωπαίους Επιτρόπους, την κα Βίβιαν Ρέντινγκ, αρμόδια για την κοινωνία της πληροφορίας και τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, και την κα Μεγκλένα Κούνεβα, αρμόδια για την προστασία των καταναλωτών. Οι νέοι θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να εξηγήσουν πώς χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο και τα κινητά τηλέφωνα, να μιλήσουν για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν και για το πώς αντιδρούν, ακόμα και να προτείνουν μέτρα προστασίας.

Ανεξάρτητα από το θέμα της ασφάλειας, η Επιτροπή επιθυμεί να εξασφαλίσει σε όλους πρόσβαση στην κοινωνία της πληροφορίας, γι' αυτό και έχει ξεκινήσει εκστρατεία ευαισθητοποίησης με τίτλο "Ηλεκτρονική Ένταξη: δηλώνω συμμετοχή!" English.

Με την ευκαιρία της Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, η κα Βιβιάν Ρέντιγκ θα ανακοινώσει τους νικητές του διαγωνισμού DeutschEnglishfrançaisγια την επινόηση μέσων ευαισθητοποίησης των νεαρών Ευρωπαίων στο θέμα της ασφάλειας στο Διαδίκτυο. Πολλές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν επίσης στις χώρες μέλη DeutschEnglishfrançais.

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι