Навигационна пътека

Две деца пред портативен компютър

По случай Деня на безопасния интернет Комисията организира форум за диалог с младите и повишаване на осведомеността на по-възрастните по този въпрос.

Интернет и новите медии са част от ежедневието на децата и юношите днес, но възрастните не винаги знаят как те използват тези технологии и на какви опасности са изложени.

За да намери отговори на тези въпроси в пряк диалог с младите, Комисията организира европейски форум на младежта English, посветен на безопасния интернет, на 12 февруари в Брюксел.

27 младежи от 9 страни ще могат да се срещнат с комисаря по информационното общество и медиите Вивиан Рединг и с комисаря по защитата на потребителите Меглена Кунева. Това е уникална възможност за тези тийнейджъри да опишат начините, по които използват технологии като интернет и мобилните телефони, опасностите, които срещат, как реагират на тях и не на последно място – мерките, които биха препоръчали.

Освен безопасност Комисията иска да гарантира достъп до информационното общество за всички. Това е целта на кампанията под надслов „Електронно приобщаване: участвайте и вие!“ English.

По случай Деня на безопасния интернет Вивиан Рединг ще излъчи победителите в конкурса DeutschEnglishfrançais за създаване на материали за осведомяване на младите европейци за сигурността по интернет. Предвидени са прояви и в държавите-членки DeutschEnglishfrançais.

Висококонтрастна версия Нормален размер на шрифта Максимален размер на шрифта Изпратете на приятел Разпечатайте страницата

 

Намерихте ли търсената от вас информация?

Да Не

Какво търсехте?

Имате ли предложения?

Полезни връзки