Kruimelpad

Laat je niet in de luren leggen - 31/01/2008

Klant in supermarkt gebruikt streepjescodelezer.

De Commissie helpt u om prijs en kwaliteit van producten objectief te vergelijken.

Waarom is een digitale fotocamera over de grens soms 30% goedkoper? Waarom is een bankrekening niet overal in de EU gratis?  Natuurlijk kunnen er goede redenen zijn voor prijsverschillen, zoals transportkosten of de kwaliteit van de dienstverlening, maar vaak is er wat anders aan de hand. Prijsafspraken en andere duistere overeenkomsten beletten u soms om in alle vrijheid en met kennis van zaken te kiezen.  

Hier kan de EU u concreet helpen.  Voortaan zal regelmatig een "Consumer MarketWatch" worden gepubliceerd, waarin u kan opzoeken hoe duur en hoe veilig bepaalde producten zijn, maar ook of kopers tevreden zijn over hun aankoop.

Eerder al heeft de EU zulke initiatieven genomen op het gebied van telecommunicatie en energie. Het is uiteindelijk de bedoeling om na te gaan wat de Europese interne markt op alle gebieden al opgeleverd heeft voor de consument en wat er nog moet gebeuren.

Op donderdag 31 januari wordt de eerste "Consumer MarketWatch" gepubliceerd. Voor veel producten hebben we nog geen gegevens, maar in 2008 zullen alvast drie thema's uitvoerig aan bod komen: financiële diensten voor particulieren, het kopen van goederen als fotocamera's, cd's en boeken in het buitenland, en de behandeling van klachten van consumenten.

Meer informatie over uw rechten.

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links