Sti

Forbruger med stregkodelæser i et supermarked

Ny vagthund skal vogte over dine rettigheder som forbruger.

Hvordan kan prisen på et digitalkamera svinge op til 30 % mellem to nabolande? Hvorfor er det gratis at have en bankkonto i nogle EU-lande og ikke i andre? Selvfølgelig har levestandarden i en region og den service, vi får som kunder, indflydelse på prisen. Men nogle prisforskelle er så store, at de får én til at tro, at der må være karteller, der undergraver den frie konkurrence, eller prisaftaler, der gør det umuligt at træffe et kvalificeret valg som forbruger.

Det indre marked skulle jo netop skabe klarhed på området. Med det nye system til at overvåge forbrugermarkedet – Consumer MarketWatch – vil Kommissionen ikke kun holde øje med prisen og produktsikkerheden, men også måle forbrugernes tilfredshed.

Systemet er et led i moderniseringen af det indre marked, som gik i gang i november 2007. Den har allerede givet de første spæde resultater på tele- og energiområdet.

Kommissionen offentliggør i dag den 31. januar sin første resultattavle over EU's forbrugermarked. Resultattavlen giver endnu ikke et fuldstændigt billede, da der mangler data til at sammenligne med. Men man har allerede valgt tre områder, der skal gennemgås i 2008: finansielle detailtjenesteydelser DeutschEnglishfrançais, salg af forbrugsvarer på tværs af grænserne English (f.eks. kameraer, cd'er og bøger) og forbrugernes klagemuligheder English.

Læs mere om dine rettigheder

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links