Sti

Tegnet dreng, der beundrer ny legetøjsbil

Nye EU-regler skærper sikkerhedskravene til legetøj, giver producenter og importører større ansvar og forbedrer det nationale markedstilsyn.

"Børns sundhed og sikkerhed skal vi hverken forhandle eller gå på kompromis om", understregede EU's kommissær for erhvervspolitik, Günter Verheugen. Derfor vil EU indføre – og håndhæve – langt skrappere sikkerhedskrav til legetøj English.

Foreslåede ændringer:

  • Kemikalier, der kan være kræftfremkaldende, forbydes, og der fastsættes lavere grænseværdier for visse farlige stoffer som bly og kviksølv.
  • Strengere regler for små dele og krav om passende advarsler skal bidrage til at forhindre ulykker.
  • Producenterne skal give detaljerede tekniske oplysninger om deres legetøj, så myndighederne får lettere ved at føre tilsyn.
  • Producenter, der ikke overholder sikkerhedskravene, skal straffes hårdere.
  • Legetøj forbydes, når det er så fast forbundet med en fødevare, at man først skal spise indholdet, før man kommer ind til det.
  • CE-mærket skal være mere synligt.

De foreslåede ændringer skal lukke hullerne i de nuværende regler, der blev indført i 1988. EU-landene skal allerede i dag sørge for, at farligt legetøj ikke når ud til forbrugerne, men de nuværende regler er ikke tilpas smidige til at holde trit med nye produkter og ny forskning. Det skal ændringerne rette op på.

Der er gennemført en bred offentlig høring English om forslagene – med over 1 500 svar. Nu skal forslagene debatteres af EU-institutionerne, så de kan blive vedtaget hurtigst muligt.

Europas legetøjssektor i overblik DeutschEnglishfrançais

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links