Navigointipolku

Uusiutuvaa energiaa merestä - 22/01/2014

Meren aaltoja rannikolla

EU:n toimintasuunnitelman tavoitteena on kehittää merten hyödyntämistä uusiutuvan energian lähteenä. Tätä tarkoitusta varten perustetaan valtamerienergian foorumi.

Euroopan komissio on esitellyt toimintasuunnitelman, jonka tavoitteena on kehittää merienergian hyödyntämistä Euroopassa.

Merienergia eli "sininen energia" on kasvava ala, jonka teknologian avulla hyödynnetään muun muassa aaltojen ja vuoroveden liike-energiaa ja veden lämpötilan vaihtelusta syntyvää energiaa. Alan kehityksen tukemiseksi aiotaan nyt perustaa asiantuntijat yhteen kokoava valtamerienergian foorumi.

Valtava energiapotentiaali

Pyrkimyksenä on vähentää EU:n riippuvuutta fossiilisista polttoaineista ja parantaa energiansaannin varmuutta. Merienergia on luotettava, uusiutuva energialähde, joka täydentää muita uusiutuvia energialähteitä kuten tuuli- ja aurinkovoimaa.

Komission arvion mukaan maailmanlaajuisesti saatavilla olevat merienergian resurssit riittäisivät hyvin nykyisiin ja tulevaisuuden ennakoituihin energiantarpeisiin.

Merienergian hyödyntämiseen liittyy kuitenkin huomattavia haasteita, kuten korkeat teknologiakustannukset ja monimutkaiset lupamenettelyt.

Monia etuja

Valtamerienergian foorumin pyrkimyksenä on etsiä ratkaisuja merienergian hyödyntämisen haasteisiin. Merienergian tukemisen toivotaan paitsi edistävän energiavarmuutta myös hyödyttävän ympäristöä, auttavan luomaan työpaikkoja erityisesti rannikkoalueilla ja vauhdittavan talouskasvua.

Toimintasuunnitelma merienergian kehittämiseksi – lehdistötiedote 

Toimintasuunnitelma – kysymyksiä ja vastauksia English 

Mitä merienergia on?

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä